Home Region NAJJAČI URAGAN OVE GODINE: ONO ŠTO SE BLIŽI JE BOMBA!

NAJJAČI URAGAN OVE GODINE: ONO ŠTO SE BLIŽI JE BOMBA!

158
0

NAJJAČI URAGAN OVE GODINE: ONO ŠTO SE BLIŽI JE BOMBA!

Uragan Jota pogodio je Nikaragvu dvije sedmice nakon još jedne razorne oluje. Američki Nacionalni centar a uragane (NHC) rekao je da je uragan prešao na obalu u ponedjeljak navečer.

Na moru je ojačao do oluje kategorije pet prije nego što je prešao na kopno, s maksimalnom brzinom vjetra do 260 km/h. Kada je pogodio Nikaragvu, oslabio je na kategoriju četiri, ali NHC je rekao da ostaje “izuzetno opasan”. Evakuiran je veliki broj građana. Agencija je upozorila na “katastrofalne vjetrove, opasne po život olujne udare i bujične kiše” u svom najnovijem ažuriranju.

-Ono što se bliži je bomba – rekao je predsjednik Juan Orlando Hernandez iz susjednog Hondurasa na ranijoj konferenciji za novinare.

Jota je najjači atlantski uragan u ovoj godini i tek drugi novembarski uragan koji je dostigao petu kategoriju – posljednji je bio 1932. godine. Ovogodišnja sezona atlantskih uragana oborila je rekord u broju imenovanih oluja. hayat.ba

Previous articleDANAS GODINA DANA OD POJAVE PRVOG SLUČAJA KORONE!
Next articleKUHAR OTKRIO NEOBIČAN TRIK ZA NAJBOLJI PEČENI KROMPIR: TAJNA HRSKAVE KORICE I MEKANE SREDINE KRIJE SE U OVOM SASTOJKU!