I FRANCUZI i KINEZI potvrdili istraživanje italijanskih NAUČNIKA: Sa koronom se borimo još od OVOG MESECA prošle GODINE!

Region

I FRANCUZI i KINEZI potvrdili istraživanje italijanskih NAUČNIKA: Sa koronom se borimo još od OVOG MESECA prošle GODINE!

Italijanski naučnici iz Nacionalnog instituta za rak (INT) u Milanu ozbiljno su uzburkali javnost kada su nakom iscrpnog istraživanja saopštili da je korona virus cirkulisao Italijom još od septembra 2019. godine, sugerišući da se kovid-19 proširio van Kine mnogo ranije nego što se mislilo. Ovo istraživanje upravo su potvrdile i Francuzi i Kinezi i Amerikanci.

Naime, najnovije istraživanje sprovedeno u Italiji, a objavljeno je u INT-ovom naučnom časopisu “Tumori Journa”, pokazalo je da je 11,6 posto od 959 dobrovoljaca koji su se prijavili na kliničko ispitivanje vezano za rak pluća između septembra 2019. i marta 2020. razvilo antitela na koronavirus mnogo pre februara. Serološkim testiranjem uzoraka krvi 959 osoba koje su učestvovale u istraživanju, kod 11,6 odsto ispitanika otkrivena su antitela na korona virus, a kod 14 odsto je otkriveno da su antitela imali već u septembru. piše italijanska Republica.

U maju su francuski mediji pisali da je jedna pariska bolnica testirala stare uzorke bolesnika s upalom pluća i pritom otkrila da su lečili pacijenta obolelog od covida-19 i puno ranije nego što je Francuska potvrdila prve slučajeve.

Francuz Amirouche Hammar je još 27. decembra prošle godine primljen u bolnicu kraj Pariza s upalom pluća, ali je ponovljenim testiranjem utvrđeno je da je bio pozitivan na koronavirus. Francuska nije jedina, u aprilu je obdukcijom u Kaliforniji otkriveno da se prvi smrtni slučaj povezan s koronavirusom u SAD-u dogodio mesec dana ranije nego što se mislilo.

Vuhanska regija je, kao što znamo, bila epicentar epidemije, ali su kineske vlasti prvo objavile da je prvi slučaj koronavirusa evidentiran 31. decembra prošle godine, ali su rezultati studije kineskih naučnika objavljeni u časopisu “Lancet” pokazala da je prva dijagnoza kovida-19 postavljena 1. decembra 2019. godine, dakle mnogo ranije i da svakako ta zaražena osoba “nije došla u dodir” s ribljom pijacom u Huananu, kako se do sada navodilo kao početak ove globalne pandemije. zena.blic, Foto: Pink.rs/Tanjug AP/Armando Franca, Burst, Tanjug/Nikola Anđić