Skandalozna najava Dodika! Obustava pomoći Banjalučanima jer su podržali Stanivukovića!

Region

Skandalozna najava Dodika! Obustava pomoći Banjalučanima jer su podržali Stanivukovića!

Ko gubi, ima se pravo ljutiti, no kada se političari krenu osvećivati političkim suparnicima preko leđa građana to dobija sasvim drugu dimenziju. Upravo to je danas javno najavio lider SNSD-a Milorad Dodik nakon što je kandidat PDP-a Draško Stanivuković postao novi gradonačelnik Banje Luke. Dodik je rekao da nema nikakve šanse da SNSD i koalicioni partneri sarađuju s PDP-om i Draškom Stanivukovićem i da svi koji misle drugačije imaju samo iluzije.

“Mi nećemo pokretati smjenu gradonačelnika u prvoj godini, kasnije ćemo vidjeti. Mi smo vodili umjerenu kampanju. Prljava kampanja s njihove strane je zagadila odnose do te mjere da neće biti podržan nijjedan prijedlog gradonačelnika, taman da je Einstein”, rekao je nezadovoljni Dodik.

On je zatim najavio kako će obustaviti sve investicije i finansijska sredstva prema gradu Banja Luka sa nivoa entiteta RS.

“Mislim da je važno da govorimo jasno. On ima svoje nadležnosti i predstavlja grad, neka se šepuri i radi. Rekao je da će đaci i penzioneri dobiti besplatan gradski prijevoz. Neka predloži, podržat ćemo, ali hajde da vidimo kako će to finansirati. Kako će finansirati gradsko grijanje koje smo mi svake godine subvencionirali. Zašto bi to radila Republika Srpska? Imamo i druge općine koje treba pomoći. Prekinut ćemo sve investicija sa nivoa RS ka Banjoj Luci”, poručio je.

Na kraju je kazao da će uzeti biračke spiskove i vidjeti gdje je Stanivuković dobio podršku kako više tim mjestima ne bi davao nikakvu pomoć.

“Ovo je velika greška onih koji su smatrali tako… Ja im neću oprostiti ovo što su uradili Igoru (Radojičiću). Imam pravo na to kao čovjek. Vidjet ću svako biračko mjesto. Gdje god je dobio gradonačelnik neka on ide rješavati, mi nećemo. Demokratija, eto, evo počinjemo učiti malo od Amerikanaca, šta ćete”, navodi se u skandaloznoj izjavi predsjednika SNSD-a i člana Predsjedništva BiH. (Klix.ba)