Home Zdravlje ŽENE, NIKAKO NE IGNORIŠITE, DLAKE NA BRADI SU OPASAN PROBLEM: Znate li...

ŽENE, NIKAKO NE IGNORIŠITE, DLAKE NA BRADI SU OPASAN PROBLEM: Znate li zašto se javljaju?

404
0

ŽENE, NIKAKO NE IGNORIŠITE, DLAKE NA BRADI SU OPASAN PROBLEM: Znate li zašto se javljaju?

Ma koliko bilo rasprostranjeno shvatanje da daleke imaju samo muškarci, činjenica je da ih na bradi imaju i žene

Sve žene imaju dlake na licu i tijelu, ali su one obično veoma tanke i svetle boje, pa se teže primijećuju. Problem obično imaju tamnije za razliku od onih sa svjetlijim pigmentom ili plavom kosom.

Dlakavost se kod žena javalja u starosti ili uslijed hormonske neravnoteže, a može biti indikacija da se nešto ozbiljno dešava u organizmu i posljedica nekog zdravstvenog problema. Preterana ili neželjena maljavost na ženskom tijelu i licu zove se hirzutizam.

Godine – Ako doživite poznu starost, dočekate 80. ili 90. rođendan, onda rizikujete da počne da vam raste brada kao muškarcima. Neke žene mogu da razviju dlake na licu ranije tokom menopauze jer proizvode manje estrogena.

Geni – Provjerite žene u vašoj porodici. Ako one dobile par žbunova, velika je verovatnoća da ista sudbina pogodi vas u određenim godinama.

Hormonski poremećaj – Hormoni su uzrok mnogih problema, a rast dlaka po licu može biti jedan od njih. Naročito ako ste trudni – kada vaši hormoni rade pojačano, nemojte da vas zabrine ako primijetiti višak dlaka na licu. To privremena pojava.

Policistični jajnici – Ovo je razumno uobičajeno stanje koje utiče na način rada ženskih jajnika. Postoje tri glavna simptoma: nepravilni periodi, policistični jajnici i višak “muških hormona”. Ako ste zabrinuti zbog ovoga, trebalo bi da odete i razgovarate sa svojim doktorom.

Kušingov sindrom – Dlake na bradi mogu biti posledica Kušingovog sindroma, kolekcijom simptoma uzrokovanih visokim nivoom hormona kortizola. Ostali simptomi mogu uključiti strije, povećanje telesne težine, gubitak libida i slabosti mišića i kostiju.

Rješenje:

Postoji puno opcija da se otarasite dosadnih dlaka – depilacija, čupkanje, brijanje ili lasersko uklanjanje dlaka, koje bi trebalo da bude trajno rješenje. Ako ste zabrinuti zbog izgleda vaše brade, preporučujemo vam da razgovarate sa svojim doktorom kako biste identifikovali uzrok i riješili problem. novi.ba

Previous articleOVE HOROSKOPSKE ZNAKOVE UBRZO ČEKA BRDO PARA, BUDUĆI MILIONERI: Potrebno je samo da urade OVO!
Next articleMožemo li se zaraziti koronavirusom putem hrane?