Njega do sada niste vidjeli: Ovo je sin Dine Merlina, ima veoma čudno ime, ali zato izgleda ludilo!

Showbizz

Njega do sada niste vidjeli: Ovo je sin Dine Merlina, ima veoma čudno ime, ali zato izgleda ludilo!

Čuveni pjevač Dino Merlin ima dvoje djece, kćerku Naidu i sina Hamzu, koje rijetko kad viđamo u javnosti. Oni se ne bave javnim pozivom, a nikada nisu voljeli da se uz tatu provlače po medijima. Hamza Dervišhalidović ima 28 godina, školovao se u Berlinu, a studirao je Menadžment i političke nauke u Istanbulu.

Iako ga nema ispred kamera i fotoaprata, Hamza je među timom ljudi koji učestvuje u svim projektima koji se tiču njegovog oca. Ono što je svakako interesantno je i to koliko liči na svog oca. Dino je ponosan na svoju djecu, a za kćerku je oduvijek isticao kako je mnogo skromna, za razliku od sina, koji je od malena imao liste narudžbina za oca.

– Naida je rođena kad sam počinjao karijeru i u djetinjstvu je doživjela sve – od nemaštine do, metaforički rečeno, “kavijara i šampanjca”. Navikla se na skroman život pa je njen odgovor na moje pitanje – šta da joj donesem iz Pariza ili Njujorka uvijek bio: “Tata, hvala, imam sve, samo se što prije vrati kući” – iskreno je ispričao Dino u jednom intervjuu iako je bilo poznato da on ne voli mnogo da otkriva o svojoj porodici.

– Materijalno je ne zanima, za razliku od njenog mlađeg brata. Kad se Hamza rodio, više nismo imali nikakvih egzistencijalnih problema i navikao se na to da mu Amela i ja priuštimo šta god poželi. Kad njega pitam šta mu treba, i ne čeka da završim rečenicu, već ima listu narudžbina – istakao je svojevremeno popularni pjevač.

Prije nekoliko mjeseci, Merlinov nasljednik Hamza i snaja Dženeta Tabaković Dervišhalidović dobili su sina, kome su dali ime Nezir. Dječak je ime dobio po pradedi Neziru, ocu supruge Dina Merlina. Dino i njegova supruga Amela su presrećni zbog prvog unuka, kao i njihova kćerka Naida koja je postala tetka. Sin Dina Merlina i njegova supruga vjenčali su se prošle godine, a njihova ljubav traje još od srednjoškolskih dana. Alo.rs