DA LI ĆE SE ŠKOLE IPAK ZATVORITI? Ministar otkrio i šta će biti sa ZIMSKIM raspustom!

Region

DA LI ĆE SE ŠKOLE IPAK ZATVORITI? Ministar otkrio i šta će biti sa ZIMSKIM raspustom!

Zasad nećemo zatvarati škole, rekao je ministar prosvete Branko Ružić i dodao da broj obolelih od kovida u Srbiji unosi nemir svima, ali da je najvažnije da se poštuju mere.

Ministar prosvete je naglasio da škole trenutno nisu ozbiljnije mesto transmisije virusa, pa, dokle god je moguće da se održi redovna nastava i obezbedimo neometan rad, tako će se i činiti.

Na pitanje šta će biti sa zimskim raspustom, Ružić je rekao da je odgovorna odluka na Kriznom štabu i da će svakako biti doneta u najboljem interesu za sve.

Ružić je rekao da je nova funkcija za njega izazov, jer “ste u poziciji da lično date barem skroman doprinos u minstarstvu koje je najvažnije za jedno društvo, koje teži i približava se idealu da bude moderno“.

– Ministarstvo prosvete vodi računa o budućnosti, o narednih 30, 40, 50 godina našeg društva… Politika, politike, političari, sve to je promenjivo, ali prosveta, nauka i tehološki razvoj jesu konstanta i kičma razvoja i očuvanja vrednosnog sistema svakog društva, pa i našeg – rekao je Ružić.

On je rekao i da SPS sagledava svoju specifičnu težinu nakon 30 godina postojanja, ali takođe i građani kojim im pružaju podršku.

– Kada radimo dobro za Srbiju, stranka je uvek zadovoljna – zaključio je Ružić i dodao da će izbor predsednika stranke Ivice Dačića za predsednika Skupštine svakako pojačati ulogu i značaj parlamentarnog života i u domaćem, ali i u spoljnopolitičkom ambijentu. srbijadanas.com