Bolno upozorenje mame koja je izgubila sina: Molim vas, nemojte dojiti bebu kada ste umorne!

Region

Bolno upozorenje mame koja je izgubila sina: Molim vas, nemojte dojiti bebu kada ste umorne!

Prošlog mjeseca mama iz Indijanapolisa Kristin Hofman doživjela je najstrašniju noćnu moru koja može zadesiti roditelja – izgubila je sina. Ono što je još strašnije od svega i što će ovu nesrećnu mamu vjerovatno proganjati do kraja života jeste to da za tragediju krivi sebe.

Naime, Kristin je jedne noći ustala kako bi podojila svog sedam nedjelja starog sina. Međutim, zbog velike pospanosti i umora, odlučila je da to uradi na krevetu, zbog čega joj je san vrlo brzo ponovo došao na oči. Sljedeći put kada se probudila, njen sin je bio mrtav.

Neutješna mama je skupila snage i putem svog Fejsbuk profila se obratila svim roditeljima, pre svega majkama, u nadi da se nesreća kakva je zadesila nju i njenu porodicu nikada nikome ne ponovi.

“UPOZORENJE! Ne mogu riječima da objasnim bol i stid zbog svega što se dogodilo, ali moram vas zamoliti da podijelite moj post. Bez obzira koliko ste umorne kao majka, ustanite i sedite na stolicu ili na bilo koje mjesto na kome nećete zaspati dok hranite svoju bebu u toku noći. Moj najdraži sin je skliznuo sa moje dojke i ugušio se ispod čaršava. Ovo je tragedija koju ne bih voljela da se ikome dogodi”, napisala je očajna mama.

Ljekari su pokušali da ožive nesrećnog dječaka, ali je on predugo bio bez kiseonika, te neutješnim roditeljima nije preostalo ništa drugo već da ga puste da zauvijek počiva u miru.

Ovo je samo još jedno upozorenje svim roditeljima koji sa svojim bebama dijele krevet. Iako stručnjaci neprestano upozoravaju da bi bebe u najranijem uzrastu trebalo da spavaju u svojim krevetićima, prvenstveno zbog rizika od sindroma iznenadne smrti, sve više je tragičnih vijesti poput ove. (yumama.com)