Home Region Roditelji zaspali s upaljenom cigaretom, poginulo četvero djece!

Roditelji zaspali s upaljenom cigaretom, poginulo četvero djece!

109
0

Roditelji zaspali s upaljenom cigaretom, poginulo četvero djece!

Istraga u Velikoj Britaniji pokazala je da je četvero djece u dobi od tri, četiri, šest i osam godina umrlo u požaru koji je nastao nakon što su njihovi roditelji zaspali sa zapaljenom cigaretom.

Riley John Holt (8), Keegan Jonathan Unitt (6), Tilly Rose Unitt (4) i Olly Unitt (3) poginuli su u februaru prošle godine kada je izbio požar u njihovoj kući u Staffordu. Lokalni mrtvozornik Andrew Haigh kazao je kako je nakon požara u oprugama madraca pronađeno rastopljeno staklo od pepeljare,.

Policija je pritvorila Natalie Unitt (26) i njenog partnera Chrisa Moultona (30) zbog sumnje da su počinili ubojstvo iz nehata, prenosi “Index”. Ali, u augustu je objavljeno da ne poduzimaju dalje mjere.

Unitt je jučer tokom istrage rekla kako pati od posttraumatskog stresnog poremećaja i da se ne može sjetiti šta je radila kada je izbio požar. Moulton, otac troje djece, također je dao iskaz, te rekao kako vjeruje da je požar počeo u prizemlju. Ali, jučer je istragom utvrđeno da su djeca umrla zbog udisanja “dima iz požara koji je uzrokovala neugašena cigareta u spavaćoj sobi roditelja”.

Tokom saslušanja u Staffordu saznalo se da su socijalni radnici prije tragičnog događaja roditelje upozorili zbog pušenja u zatvorenom. Požar je izbio u 2.40 sati, 2. februara prošle godine. Moulton je skočio kroz prozor na prvome spratu s njihovim najmlađim djetetom, koje je tada bilo staro dvije godine, a Natalie Unitt je pobjegla kroz ulazna vrata.

Oba roditelja, koja su još uvijek zajedno, rekla su da se ne mogu sjetiti šta se tačno dešavalo kada je izbio požar, s time da je Moulton, koji je zadobio znatne opekotine, kazao kako misli da je vatra krenula u prizemlju u blizini bojlera, prenosi Daily Mail.

Istražitelj Lee Richards naveo je da su izjave roditelja “bile kontradiktorne” te da on smatra da je “požar počeo u njihovoj spavaćoj sobi”.

“Moje mišljenje je da se požar razvio u spavaćoj sobi. Otvoreni prozori pomogli su ventilaciji i potencirali požar”, kazao je Richards.

Natalie Unitt je ispričala istražiteljima kako se sjeća da je pušila u krevetu i da je zaspala prije nego što je izbio požar. Britansko tužilaštvo saopćilo je kako nema dovoljno dokaza za podizanje optužnice protiv ovog para. haber.ba

Previous articleVOZAČI, JESTE LI ZAMIJENILI GUME? Evo kolike su kazne ako to ne uradite!
Next articleMeteorolozi najavljuju haos od ponedeljka! STIŽE LEDENI TALAS!