Roditelji zaspali s upaljenom cigaretom, poginulo četvero djece!

Region

Roditelji zaspali s upaljenom cigaretom, poginulo četvero djece!

Istraga u Velikoj Britaniji pokazala je da je četvero djece u dobi od tri, četiri, šest i osam godina umrlo u požaru koji je nastao nakon što su njihovi roditelji zaspali sa zapaljenom cigaretom.

Riley John Holt (8), Keegan Jonathan Unitt (6), Tilly Rose Unitt (4) i Olly Unitt (3) poginuli su u februaru prošle godine kada je izbio požar u njihovoj kući u Staffordu. Lokalni mrtvozornik Andrew Haigh kazao je kako je nakon požara u oprugama madraca pronađeno rastopljeno staklo od pepeljare,.

Policija je pritvorila Natalie Unitt (26) i njenog partnera Chrisa Moultona (30) zbog sumnje da su počinili ubojstvo iz nehata, prenosi “Index”. Ali, u augustu je objavljeno da ne poduzimaju dalje mjere.

Unitt je jučer tokom istrage rekla kako pati od posttraumatskog stresnog poremećaja i da se ne može sjetiti šta je radila kada je izbio požar. Moulton, otac troje djece, također je dao iskaz, te rekao kako vjeruje da je požar počeo u prizemlju. Ali, jučer je istragom utvrđeno da su djeca umrla zbog udisanja “dima iz požara koji je uzrokovala neugašena cigareta u spavaćoj sobi roditelja”.

Tokom saslušanja u Staffordu saznalo se da su socijalni radnici prije tragičnog događaja roditelje upozorili zbog pušenja u zatvorenom. Požar je izbio u 2.40 sati, 2. februara prošle godine. Moulton je skočio kroz prozor na prvome spratu s njihovim najmlađim djetetom, koje je tada bilo staro dvije godine, a Natalie Unitt je pobjegla kroz ulazna vrata.

Oba roditelja, koja su još uvijek zajedno, rekla su da se ne mogu sjetiti šta se tačno dešavalo kada je izbio požar, s time da je Moulton, koji je zadobio znatne opekotine, kazao kako misli da je vatra krenula u prizemlju u blizini bojlera, prenosi Daily Mail.

Istražitelj Lee Richards naveo je da su izjave roditelja “bile kontradiktorne” te da on smatra da je “požar počeo u njihovoj spavaćoj sobi”.

“Moje mišljenje je da se požar razvio u spavaćoj sobi. Otvoreni prozori pomogli su ventilaciji i potencirali požar”, kazao je Richards.

Natalie Unitt je ispričala istražiteljima kako se sjeća da je pušila u krevetu i da je zaspala prije nego što je izbio požar. Britansko tužilaštvo saopćilo je kako nema dovoljno dokaza za podizanje optužnice protiv ovog para. haber.ba