Dodik posjetio kovid bolesnike, na odijelu napisao SVOJE IME!

Region

Dodik posjetio kovid bolesnike, na odijelu napisao SVOJE IME!

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je danas Univerzitetski – klinički centar Republike Srpske u Banjoj Luci da bi pružio podršku pacijentima i zdravstvenim radnicima.

“Vidjeti ljude u ovom stanju je veoma potresno, mislio sam i znao sam kolika je požrtvovanost radnika, u ime RS ćemo se založiti za neki dio nadoknade za one koji su izloženi svakodnevno virusu, kazao je Dodik, prenose Nezavisne.

“Zaista sam potresen. Poželio sam im da svi dođu kući, svojima, i da budu zdravi, a onima koji shvataju olako pandemiju poručio bih samo da pogledaju snimke ljudi koji su juče bili zdravi, a sada su ovdje”, kazao je Dodik, nakon što je obišao oboljele.

“Čuvajte se, jedini način da ne budete u situaciji da morate na aparaturu je da se čuvate. Nemojte ići na slavlja, nemojte se nigdje zadržavati, držite distancu i higijenu”, naveo je Dodik.

Još jednom je zahvalio medicinskim radnicima na naporima koje ulažu da bi pomogli oboljelima i dodao da “to nije samo umni negi i fizički rad, to su teški bolesnici”.

Ponovio je da medicinski radnici imaju njegovu podršku.

“Kad odem odavde razmišljaću o vama i sa svojim saradnicima učinićemo sve da ih podržimo. Oni koji smišljaju neku priču o nekakvim novim bolnicama to je zato što ne mogu da gledaju sređenost UKC. Srpska mora ostati zahvalna ovim ljudima, svim medicinskim radnicima izloženim Kovidu. Na odjeljenju sam sreo doktora Duronjića koji je preležao koronu, on je nekoliko dana nakon što je izašao iz korone bio kod mene u kabinetu i sada zajedno sa drugim kolegama pomaže ljudima”, dodao je član Predsjedništva BiH. novi.ba