Čekali 10 godina da dobiju bebu, a onda za 3 godine dobili četvero djece!

Zanimljivosti

Čekali 10 godina da dobiju bebu, a onda za 3 godine dobili četvero djece!

Dom porodice Mijanović iz trebinjskog naselja Vingradi pun je dječijeg smijeha i graje. Naime, Milijan i Sandra Mijanović su za tri godine dobili dva para blizanaca. Možda to ne bi bilo neobično da se ovi sretni roditelji nisu, nakon decenije borbe, odlučili na vantjelesnu oplodnju i iz prvog pokušaja dobili djevojčice Nikoliju i Nikodinu, a iz drugog pokušaja, ove godine u oktobru, na svijet su došli Simona i Radoslav.

– Svi ljekari su govorili da nemamo prepreka da se ostvarimo kao roditelji, ali, jednostavno, nije išlo. Nakon posljednje laparoskopske intervencije, ljekar nam je rekao da probamo još godinu, a, ako ne dođe do trudnoće, da idemo na postupak vantjelesne oplodnje – prisjeća se Sandra kako su na svijet došle Nikolija i Nikodina.

Naglašava da su postupak vantjelesne oplodnje uradili u Banjoj Luci.

– Javili smo se Udruženju „Bebe“ u Trebinju, gdje smo dobili sva uputstva. Otišli smo u Banju Luku i prva vantjelesna oplodnja je bila uspješna. Na prvom pregledu ljekari su čuli samo jednu bebu, ali već narednog dana kucalo je još jedno srce. Bilo je i sreće i strepnje.

Sve se dobro završilo, djevojčice su se rodile žive i zdrave – pojašnjava Sandra i dodaje da su ona i Milijan oduvijek željeli da imaju više djece. Ističe da joj je bilo malo neobično u porodilištu dok su Nikolija i Nikodina proslavljale treći rođendan.

– Kada sam došla kući, obradovale su se i brzo shvatile da su stigle i dvije bebe i sada hoće da pomognu. Djecu nije teško odgajati kada se sve dobro organizuje. Borimo se sami. Kad nam bilo šta zatreba, tu su baba i tetka. Uvijek se nađe još ruku da nam pomogne – zaključuje Sandra. (avaz.ba)