VJEVERICA JE OSAM GODINA DOLAZILA I KUCALA NA PROZOR KUĆE: Zanijemili su kad su vidjeli šta im je OČAJNO POKUŠAVALA POKAZATI! (FOTO)

Zanimljivosti

VJEVERICA JE OSAM GODINA DOLAZILA I KUCALA NA PROZOR KUĆE: Zanijemili su kad su vidjeli šta im je OČAJNO POKUŠAVALA POKAZATI! (FOTO)

Poznato je kako se životinje lako vežu za ljude, pa čak i one koje nisu udomljene, pokazale su privrženost ljudima. Ova vjeverica je tako pronašla doživotne prijatelje u jednoj porodici koja joj je spasila život.

Bila je 2009. godina kada je Brantly Harrison i njena porodica spasila vjevericu koja je tada imala četiri sedmice, a pronašli su je kako leži na tlu, ozbiljno povrijeđena nakon što ju je napala sova. Jadna vjeverica povela ju je u svoj dom u Sjevernoj Karolini i brinula se o njoj dok nije ozdravila i bila spremna da se ponovo vrati u divljinu. A to se dogodilo u proljeće 2010. godine.

Mislili su da je više nikada neće vidjeti. Ali ona se posljednjih osam godina stalno vraćala do njih. Čekala je kod prozora i tražila da je neko primijeti. Čak se toliko sprijateljila sa njima, da se počela sa njima družiti u vrtu. Postala je dio porodice, a onda je jednog dana iznenadila Harissonove kada je stigla sa povrijeđenim stopalom.

Ponovo su je vratili u svoj dom i dali joj antibiotike. Taman kad su pomislili da je Bella ponovo spremna da se vrati u divljinu, u njenom kavezu za rehabilitaciju pronašli su veliko iznenađenje. Bella je rodila tri male bebe. Jasno je kako je željela da ovo podijeli sa ljudima koji su je spasili i znala je da će se oni brinuti o njima sve dok ne ojačaju i budu spremni da se vrate u divljinu. novi.ba