UNIŠTAVA VIRUSE I ČITI VAZDUH: Ovu biljku mora da ima svaki dom, TJERA NEGATIVNU ENERGIJU!

Zanimljivosti

UNIŠTAVA VIRUSE I ČITI VAZDUH: Ovu biljku mora da ima svaki dom, TJERA NEGATIVNU ENERGIJU!

Ukoliko ste se ikada našli u prostoriji u kojoj se nalaze biljke, sigurno ste primeili koliko je vazduh čistiji i svežiji. Pojedine biljke imaju moć da oteraju sve viruse i bakterije koje se nalaze u prostorijama. Postoje biljke koje nisu samo lepe, već poseduju i čitav niz korisnih svojstava. Zahvaljujući tim osobinama, one značajno poboljšavaju mikroklimu doma. Jedna od njih je zeleni ljiljan.

Lako se održava, a ima izrazita pročišćavajuća, antimikrobna i antibakterijska delovanja. Poželjno je da se zeleni ljiljan nađe u svakom domu, a naročito u ovom zimskom periodu. Osim što pročišćavaju vazduh, ona može da nas zaštiti od virusa, odnosno da uništi viruse koji se nalaze u vazduhu.

Tajna je u povišenoj vlažnosti vazduha, kojoj ova biljka doprinosi, a koja zapravo uništava viruse i bakterije kojima smo okruženi. Prisustvo ljiljana životni prostor čini zdravijim, a imunitet jačim.

Osim toga, veruje se da zeleni ljiljan, pored toga što prečišćava vazduh, crpi i upija negativnu energiju iz prostorija. Zeleni ljiljan uspeva čak i onima koji nisu vešti sa biljkama. Ne zahteva veliku pažnju i brigu, a možete je držati i na svetlosti, ali i u tamnijim delovima stana.

Ukoliko dobija više svetlosti, u tom slučaju će proizvoditi nešto više cvetova, a boja će biti intenzivnija i delovaće bujnije. Ova biljka toleriše promene temperatura, ali je najbolje čuvati je na onoj između 21 i 30 stepeni. Takođe, nije je potrebno često zalivati. novi.ba