Roditelji zaraženo dijete poslali u školu, cijeli razred u karantinu…

Region

Roditelji zaraženo dijete poslali u školu, cijeli razred u karantinu…

U posljednja dva dana na Makarskoj rivijeri zabilježeno je čak 48 pozitivnih na koronavirus. U samoj Makarskoj zaraženo je 26 osoba.

Načelnik Štaba civilne zaštite u Makarskoj Dražen Nemčić kaže da se ljudi inače pridržavaju epidemioloških mjera, za koje smatra da su donijele dosta dobar balans između restrikcija i potreba građana, no da su izolirani slučajevi neodgovornih pojedinaca sve pokvarili.

Roditelji su u školu poslali učenika koji je bio zaražen koronom tako da u samoizolaciji imamo tri razreda Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića. Imao je blage simptome, ali je bio pozitivan. U Tučepima smo imali slučaj da je zaraženi muškarac pri kraju karantene otišao prijateljici na rođendan. Sada imamo dosta pozitivnih s tog korona partyja. To su nevjerojatne priče, totalno van pameti’, kazao je Nemčić za Dalmatinski portal.

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj zabilježena su 3.082 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u nama susjednoj državi ukupno 16.348. Među njima je 1.598 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 178 pacijenata. U posljednja 24 sata u Hrvatskoj su preminule 32 osobe. radiosarajevo.ba