Home Zdravlje NA OVAJ JAKO LAK NAČIN ĆETE POPRAVITI GVOŽĐE ZA SAMO 7 DANA:...

NA OVAJ JAKO LAK NAČIN ĆETE POPRAVITI GVOŽĐE ZA SAMO 7 DANA: Potrebne su vam samo 2 stvari!

151
0

NA OVAJ JAKO LAK NAČIN ĆETE POPRAVITI GVOŽĐE ZA SAMO 7 DANA: Potrebne su vam samo 2 stvari!

Bledilo kože, nesvestica, vrtoglavica, mučnina, glavobolja, hladne šake i stopala, kao i kratak dah i brzo zamaranje mogu da budu simptomi koji ukazuju na anemiju. Ukoliko se anemija javlja usled nedostatka gvožđa, lečenje uglavnom podrazumeva uzimanje suplemenata gvožđa, kao i promenu načina ishrane. Preporuka je da se na trpezi nađu namirnice bogate gvožđem – od džigerice, preko soka ili salate od sveže cvekle, do spanaća i drugog tamnozelenog lisnatog povrća.

Ali, ukoliko ne volite navedene namirnice, a ne želite da rizikujete i dobijete prebojenost zuba usled primene sirupa na bazi gvožđa, isprobajte proveren narodni lek za podizanje nivoa gvožđa u krvi.

Sastojci:

-jabuka srednje veličine

-nekoliko gvozdenih eksera

Priprema i primena:

Uveče dobro operite jabuku pod mlazom hladne vode, pa u nju zabodite nekoliko eksera. Ujutro izvadite eksere iz jabuke, pa pre doručka pojedite jabuku ili je izblendajte u sokovniku sa malo limuna i vode, i odmah popijte taj sok. Potom doručkujte. Postupak ponavljajte sedam dana zaredom.

Kako „radi“ ovaj narodni lek?

Kada dospeju u vlažnu sredinu, ekseri otpuštaju gvožđe. Vinogradari znaju da zabadanjem eksera u čokot loze koja ne rađa ili se suši ona može da se oporavi i da ponovo daje slatke grozdove.

Kada zabodete eksere u jabuku, gvožđe iz njih se vezuje za pektin kojim jabuke obiluju i tu se zadržava. Konzumiranjem jabuke koja je apsorbovala gvožđe naš organizam odmah usvaja ovaj mineral i transportuje ga direktno u krv. (Espreso.rs)

Previous articleKAKAV SMO MI NAROD? Ljudi stoje U REDOVIMA da bi uradili OVU GLUPOST!
Next articleKOD NAS ĆE SE DO JANUARA POJAVITI BAREM JEDNA VRSTA VAKCINE PROTIV KOVIDA! Ovaj čovek je upravo saopštio DOBRE VESTI!