ŽENA OTKRILA GENIJALAN TRIK: Evo kako da vam LJUBIČICE stalno izbacuju raskošne cvjetove, TAJNA JE U OVOME!

Zanimljivosti

ŽENA OTKRILA GENIJALAN TRIK: Evo kako da vam LJUBIČICE stalno izbacuju raskošne cvjetove, TAJNA JE U OVOME!

Ljubičice spadaju među najčešće gajene biljke na našim prostorima. Ali, da bi fino napredovale i stalno izbacivale raskošne cvjetove, potrebno je da znate 5 najvažnijih pravila koja se tiču njihovog gajenja!

1. Đubrenje

Gotovo svakoj biljci je neophodna prihrana, a ljubičice prosto obožavaju lišće čajeva. Dodajte ih s vremena na vrijeme u saksije.

2. Pravi izbor saksije

Prilikom sadnje bilo koje biljke, najčešće biramo veće saksije kako bi korenje imalo mjesta da izraste. Ipak, kod ljubičica je to greška – u velikoj saksiji, biljka će se bukvalno udaviti u korjenju, i neće se vidjeti ni lišće ni cvet. Radije birajte saksiju u kojoj će ljubičici biti tijesno – njoj to najviše odgovara.

3. Pravilno zalivanje

Ljubičicu ne bi trebalo zalivati odozgo, jer postoji rizik od truljenja. Idealno bi bilo da u zemlju ubacite drenažnu cijev i kroz nju zalivate direktno koren.

4. Puno rupica

Ljubičice ne vole veliku vlagu, pa bi saksije u kojima ih čuvate trebalo da imaju puno rupica.

5. Prava zemlja

Ljubičice neće napredovati u svakoj zemlji. Zemlju za ljubičice kupite u poljoprivrednim apotekama i pomiješajte je sa običnom u odnosu 1:1. takva mešavina zemlje obezbijediće idealnu temperaturu i pravi nivo vlažnosti. (Informer.rs)