Home Region DETALJI LIKVIDACIJE RATNOG ZLOČINCA U MOSTARU: Ubica je Radiću pozvonio na interfon,...

DETALJI LIKVIDACIJE RATNOG ZLOČINCA U MOSTARU: Ubica je Radiću pozvonio na interfon, a onda…

185
0

DETALJI LIKVIDACIJE RATNOG ZLOČINCA U MOSTARU: Ubica je Radiću pozvonio na interfon, a onda…

Na jučer održanom kolegiju ministar MUP-a HNK Slađan Bevanda pohvalio je policijske službenike koji su učestvovali u akciji otkrivanja, lociranja i hapšenja osumnjičenog za krivično djelo ubistvo, koje se dogodilo 9. novembra 2020. godine u Mostaru. Ministar je, također, zahvalio Obavještajno-sigurnosnoj agenciji na saradnji i pravovremenim i tačnim informacijama.

Osoba inicijala J. C. (1974) iz Čapljine (nastanjen u Mostaru) sumnjiči se da je u ponedjeljak u 18.45 sati u ulici Brune Bušića vatrenim oružjem – puškom sa više hitaca usmrtila osobu inicijala M. R. (1959) iz Mostara.

Osumnjičeni je 10 do 15 minuta prije ubistva pokušao fizički napasti žrtvu. Poslije neuspjelog fizičkog napada na M. R., osumnjičeni odlazi po naoružanje, ponovno poziva žrtvu na interfon te iz neposredne blizine ispaljuje u njega više hitaca iz vatrenog oružja – puške. Nedugo nakon toga sjeda u putničko vozilo marke Škoda Fabia i udaljava se u nepoznatom smjeru.

Po zaprimanju prijave o ubistvu, rukovodni pripadnici MUP-a HNK oformili su operativni štab radi koordiniranja operativne policijske potrage za osumnjičenom osobom. Nakon izvršenog krivičnog djela ubistva, osumnjičeni se kretao magistralnim putem M-17 prema Čapljini, gdje je kratko boravio, da bi se ponovo vratio u Mostar. Sve vrijeme bijega osumnjičenog operativni štab je imao informacije o njegovoj poziciji tako da su u pripravnosti bili pripadnici policijskih snaga PU Čapljina, PU Mostar i Jedinica za podršku.

U 21.25 sati, u Splitskoj ulici u Mostaru brzom i profesionalno izvedenom akcijom osumnjičeni je uhapšen. Akcija je izvedena na mjestu i u vrijeme gdje se procijenilo da neće doći do ugrožavanja sigurnosti ljudi i imovine.

“Isto tako možemo konstatovati da ni u jednom trenutku nije bila ugrožena sigurnost u gradu Mostaru i drugim dijelovima kantona”, navode iz MUP-a HNK.

Sektor kriminalističke policije s nadležnim tužilaštvom provodi kriminalističku istragu nad osumnjičenim. Ispred zgrade u Mostaru u kojoj se u ponedjeljak dogodilo ubistvo osuđenog ratnog zločinca Marka Radića, susjedi su jučer palili svijeće. novi.ba

Previous articleSRAM DA VAS BUDE! SNIMAK ĆE BITI OBJAVLJEN I SVI ĆE VIDETI: Mili zapretio Snežani i Bekuti, a Đurišićeva mu nije ostala DUŽNA!
Next articleSAD JE JASNO! Evo zašto temperatura SKOČI NAVEČER KAD SMO BOLESNI, čim padne mrak!