> KRIZNI ŠTAB DANAS SAOPŠTAVA NOVE MJERE: Mediji javljaju da je u pitanju ograničavanje kretanja i okupljanja! – Narodnjaci

KRIZNI ŠTAB DANAS SAOPŠTAVA NOVE MJERE: Mediji javljaju da je u pitanju ograničavanje kretanja i okupljanja!

5f7880de-92c8-4aa2-ad52-26310a0a0a64-koronavirus-covid19-maske-sarajevo-0620-apd-1-690x480-1.jpg

KRIZNI ŠTAB DANAS SAOPŠTAVA NOVE MJERE: Mediji javljaju da je u pitanju ograničavanje kretanja i okupljanja!

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva pooštrit će mjere nakon što je jučer zabilježeno 73 umrlih od posljedica korona virusa, što je ujedno dnevni rekord kada su u pitanju zaraženi korona virusom.

Kako smo jučer najavili, očekuju se restriktivnije mjere kada je riječ o ograničavanju kretanja i okupljanja. Detalji će biti poznati danas kada će Krizni štab FBiH održati konferenciju za novinare i saopćiti detalje.

Analiza će se vršiti nakon sedam dana, a ako bude bilo potrebe mjere će biti još restriktivnije, čime se ostavlja i mogućnost eventualnog lockdowna.

Pitali smo da li postoji mogućnost da, poput Katalonije, Federalno ministarstvo zdravstva preuzme upravljanje svim zdravstvenim kapacitetima, uključujući i privatne. Pomoćnik federalnog ministra zdrastva Goran Čerkez kazao je kako za sada nema potrebe zatim jer FBiH ima jak bolnički javni sektor.

“Kao i do sada sve privatne zdravstvene ustanove koje ispunjavaju uvjete mogu se uključiti u sistem borbe protiv Covida-19. Tu mogućnost smo ostavili kantonima da sami odluče”, rekao je Čerkez.novi.ba

scroll to top