PUTIN SE NAPOKON OGLASIO: Evo šta je poručio NOVOM PREDSJEDNIKU AMERIKE! Zanimljiva izjava…

Region

PUTIN SE NAPOKON OGLASIO: Evo šta je poručio NOVOM PREDSJEDNIKU AMERIKE! Zanimljiva izjava…

Nakon što su se skoro svi svjetski lideri oglasili povodom izbora Joea Bidena na mjesto predsjednika SAD-a, nakon dva dana čekanja konačno su stigle prve reakcije iz Rusije, piše Klix.ba.

Zanimljivo, u samom saopštenju stoji kako se Rusija raduje saradnji sa budućim američkim predsjednikom, bez navođenja Joea Bidena što može biti jasan pokazatelj kako Rusija neće tek tako priznati rezultate izbora u SAD-u te će, kako je to već ranije navedeno u pojedinim izjavama, čekati službene rezultate nakon žalbi koje će podnijeti Vrhovnom sudu Donald Trump.

“Kremlj se nada da će biti moguće izgraditi dijalog sa budućim američkim predsjednikom te da će se odnosi između Rusije i SAD-a unaprijediti”, saopštio je glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitry Peskov, prenosi TASS.

Također Peskov je istakao kako je veoma bitni izgraditi dobre bilateralne odnose između dvije sile, naročito u pogledu svjetske sigurnosti.

“To pitanje se ne tiče samo naše dvije zemlje već svih država svijeta”, zaključio je Peskov.

Već ranije ruski političari upozorili su kako će eventualno pobjeda Joea Bidena imati negativne posljedice po Rusiju, a Vladimir Putin je poručio kako Biden ima oštru proturusku retoriku. novi.ba