NAJNOVIJE MJERE O PROSLAVI NOVE GODINE: Evo kako ćemo smjeti da slavimo!

Region

NAJNOVIJE MJERE O PROSLAVI NOVE GODINE: Evo kako ćemo smjeti da slavimo!

Zamjenik gradonačelnika Beograd Goran Vesić rekao je da svaka mjera koja se donosi u skladu sa epidemiološkom situacijom mora da bude u interesu javnog zadravlja, ali i ekonomije jer ne smijemo da dozvolimo da ekonomija opet stane. Kako je istakao dolazi vrijeme slava, ali veliki dio građana razumije da je proslava rizična. On je rekao i da ove godine neće biti organizovana ni tradicionalna manifestacija za decu “Božićno seoce” ispred Hrama Svetog Save.

– Isto tako neće biti ni onih kućica u centru grada, ali ćemo obezbijediti da preko nekih televizija bude prenos dočeka Nove godine. Organizovaćemo jedan zanimljiv program na nekoliko lokacija gdje će, između ostalog, mladi muzičari pjevati pjesme o Beogradu, ali bez publike. Imaćemo i vatromet u ponoć, ali neće biti masovnih okupljanja – najavio je Vesić gostujući u emisiji “Usijanje” na TV Kurir.

On je dodao da poštovanje mjera može dobro da funkcioniše, a to pokazuje mali broj zaraženih u školama i vrtićima.

– Suština je da je zaštitimo naš zdravstveni sitem. Pokazalo se da uspjevamo da izdržimo i ovaj talas. Beogradsku arenu smo stavili u funkciju sa 510 kreveta i 215 kiseoničkih mjesta, to nije bilo moguće ni u prvom ni u drugom talasu. Do 1. decembra će biti završena kovod bolnica u Batajnici sa 1.000 kreveta. Samo u Beogradu ćemo imati 1.510 novih mjesta, nezavisno od postojećih kapaciteta. I time ćemo omogućiti drugim bolnicima da mogu da rade i sa drugim pacijentima – istakao je Vesić. novi.ba