(VIDEO) KAKO JE VUČIĆ KUPIO OPANKE BIDENU: Video hit na internetu!

Region

(VIDEO) KAKO JE VUČIĆ KUPIO OPANKE BIDENU: Video hit na internetu!

Ukoliko kandidat demokrata Joe Biden pobijedi na izborima u SAD-u, bit će prvi američki predsjednik koji je u novijoj historiji bio u službenoj posjeti Beogradu. Dok njegov protivkandidat Donald Trump uživa podršku dobrog dijela Srba u Americi, Biden je ne tako davno bio u Srbiji i iz nje ponio opanke. Možda će baš ovi opanci, koje mu je u Skadarliji kupio Aleksandar Vučić, doći i do Bijele kuće i ukrasiti predsjednički kabinet.

Joe Biden, koji trenutno vodi u trci za predsjednika SAD-a, prije četiri godine posjetio je Srbiju kao potpredsjednik odlazeće američke administracije. Domaćin mu je bio tadašnji premijer Aleksandar Vučić. I dalje se pamti njegov obilazak Skadarlije, kada je kod jednog uličnog prodavca ugledao opanke, a sve je zabilježila reporterska ekipa N1.

Vučić: Ko prodaje? Zdravo domaćine. Ovo je potpredsjednik Amerike.

Biden: Koliko koštaju?

Vučić: Koliko?

Prodavac: 70 eura.

Vučić: Ja plaćam.

Biden: Ne, ne…

Vučić: Samo spakujte to za potpredsjednika.

Pojedini tviteraši danas su podsjetili na tu Bidenovu posjetu.

“Ooopaaa, aj mu sad recite da nije pametan. Investirao 70€ u saradnju”, napisala je Ksenija na Twitteru.

Tu posjetu pamtit će i glumica Ljiljana Jakšić, jer je upravo sa njom uz pjesmu “Kraj jezera” Zvonka Bogdana Biden čak i zaplesao u Skadarliji.

“Bio je lijep trenutak i Biden je uzvratio. Veoma prijatan, ljubazan i divno šarmantan gospodin. Interesovao se za sve što sam mu rekla o Skadarliji”, rekla je Ljiljana Jakšić za RTS. novi.ba