Ispovijest Ace Lukasa: Ako izvršitelji opet dođu, skočiću s terase! Tom zelenašu sam dao 80.000 eura!

Showbizz

Ispovijest Ace Lukasa: Ako izvršitelji opet dođu, skočiću s terase! Tom zelenašu sam dao 80.000 eura!

Folk zvijezda Aca Lukas (52) danas je doživio veliku neprijatnost kada su mu izvršitelji došli do stana na Voždovcu, kako bi naplatili navodno dugovanje koje ima prema Dejanu Popoviću Tigru. Lukasu je usljed stresa koji je doživio pozlilo, te je reagovala Hitna pomoć. Ekipa Telegrafa stigla je na lice mjesta, a Lukas ih je pustio u svoj dom, kako bi ispričao šta se dogodilo.

Naime, Acu smo zatekli u vidno lošem zdravstvenom stanju, ležao je u kevetu, dok je sa njim bila njegova advokatica Jovana Ralević. Na samom početku razgovora, Lukas je objasnio kako je došlo do izvršenja i kakvu je, po njegovim tvrdnjama, malverzaciju izvršio Dejan Popović, prenosi Telegraf.rs.

– Prije pet, šest godina sam uzeo pare na kamatu od zelenaša, naravno Dejana Popovića Tigra, on je poznat svima kao zelenaš. Uzeo sam 40.000 eura, potpisao da mu vratim 80.000 eura. To svi znaju, to nije nikakva tajna, da sam ja kockao, trošio pare i vraćao. Ja sam potpisao to i vratio mu 80.000 eura za deset mjeseci. Pošto smo bili u dobrim odnosima i znali smo se, nisam uzeo papir koji sam potpisao za dug kada sam mu vratio pare, jednostavno sam zaboravio. Ni na kraj pameti. Poslije dvije, tri godine, kada smo zbog nekog drugog slučaja zahladili odnose i prestali da se družimo, on je taj papir aktivirao i tužio me i dobio me, jer ima potpis.

– Čovjek je estradni magarac, on voli da se druži sa estradom, i kada sam ja prestao da se družim sa njim, njemu je bilo krivo i to je aktivirao. Tužio me je za 80.000 eura, iako sam ja uzeo 40.000. Morao sam da potpišem papir na 80, jer on ne smije zakonski da ima papir da mi je dao pare na kamatu – objasnio je Aca.

– Imao je na suđenju i lažnog svjedoka, meni nisu ni stizali pozivi, u svakom slučaju on je aktivirao te izvršitelje i oni sad tu mene maltretiraju. Da dam ono što sam vratio. Pokušavam na sve pravne načine da vidim kako mogu da se iskobeljam iz toga, jer neću da mu dam ono što sam mu već vratio. Za to postoje brojni svjedoci, ali ja nisam uzeo papir koji sam potpisao nazad, kada sam mu vratio pare – pokušao je da ispriča Aca kako ga je Dejan dobio na sudu, a onda je njegova pravna zastupnica Jovana Ralević objasnila problem:

– Aci je onemogućeno da učestvuje u postupku, jer nije primao pozive zbog promjene adrese, na staru adresu su mu stizali pozivi. Bez njegovog znanja je donijeto rješenje o izvršenju. Samim tim nije uložio prigovor. Nakon ovoga, podnijećemo krivičnu prijavu za zelenašenje – rekla je Ralevićeva.

– Ovo sudstvo pospješuje zelenašenje, a ovi izvršitejli se ponašaju kao utjerivači dugova iz 90-ih, gori su od tih utjerivača. Ne znam kojim ću putem ovo da spriječim, ali meni neće niko uzeti ono što je moje. Sve dugove koje imam, ja ih vraćam, kao normalan čovjek. A ono što sam već vratio da ponovo plaćam, to ne dolazi u obzir, to se neće desiti – dodao je Lukas.

Folkeru je pozlilo usljed rasprave sa izvršiteljima i počeo je da osjeća srčanu tegobu, zbog čega je pozvao Hitnu pomoć.

– Pozlilo mi je ovdje, morao sam da zovem Hitnu pomoć, pritisak mi je bio preko 200, u svakom slučaju EKG mi je bio loš i jak napad sam dobio. Iz prostog razloga zato što sam u pravu, ja ne mogu da vjerujem da ne postoji pravni lijek za ovakve stvari. Ja sam imao problem zato što putujem zbog posla i nisam dobijao pozive za sud, nisam imao pojma da imam suđenje. Živio sam na jednoj adresi, a pozivi su i dalje stizali na staru adresu. Niko nije primao poštu – rekao je Aca.

– Od doktorke su tražili da im da zvanično izvještaj o mom stanju. Potpisala je izvršiteljima, u njihov zapisnik je unijela kakvo mu je stanje – rekla je advokatica Jovana Ralević.

– Sada će da zakažu novo izvršenje. Ako se to desi, ja ću da skočim sa terase! Ja neću dati pare koje nisam dužan! Ja se ne plašim ni njega ni njegovih zelenaša. Prije četiri godine je dao 5.000 eura klincima u Zemunu da me prebiju sa bejzbol palicama. Ali su momci uzeli kaparu 2.500 eura i donijeli meni, jer me znaju i neće to da urade. Ne bojim se takvih klošara i lažnih kriminalaca i recite mu slobodno da mi ništa ne može. Niti se bojim njega ni njegovog tutora, a on zna ko je njegov tutor. Podnijeću sad krivične prijave zato što su zelenaši, kamataši i zato što su uništili mnoge ljude, mene ne mogu da unište i neće me uništiti – zaključio je Lukas. Telegraf.rs