Home Zdravlje VITAMINI MOGU IMATI EFEKAT KAO OBIČNA ČAŠA VODE: Srpska doktorka otkriva veliku...

VITAMINI MOGU IMATI EFEKAT KAO OBIČNA ČAŠA VODE: Srpska doktorka otkriva veliku grešku pri uzimanju suplemenata!

174
0

VITAMINI MOGU IMATI EFEKAT KAO OBIČNA ČAŠA VODE: Srpska doktorka otkriva veliku grešku pri uzimanju suplemenata!

Specijalista pedijatrije dr Hibnijeta Apuk rekla je da uzimanje vitaminskog suplementa na pogrešan način ima dejstvo “kao da ste popili čašu vode”.

Mnogo se priča o vitaminima i suplementima, naročito o vitaminu D, pa je doktorka odgovorila na pitanja koja sve zanimaju – da li vitamin D može da nas zaštiti od korona virusa, i kako je najbolje uzimati ga?

– Ishrana je siromašna vitaminom D3, može se uneti putem masnih riba, kao što su losos i tunjevina. Džigerica, goveđa, žumance i sir ga imaju u jako malim količinama. Organizam mora samog sebe da opskrbi preko sinteze iz sunčevih zraka, preko kože.

Kako kaže, postoje kategorije koje su jako ugrožene, najpre novorođenčad jer uopšte nemaju vitamin D.

– Po svim propisima dobijaju 400 internacionalnih jedinica D vitamina svakodnevno do navršene prve godine. Trudnice i dojilje imaju velike potrebe, treba i njima i fetusu. Stariji ljudi preko 50. godine, ne sintetišu ga tako dobro pod dejstvom sunca, koža je tanja i drugačije građe u odnosu na mlađe ljude, plus oni borave duže u zatvorenom prostoru – zaključila je dr Apuk. Srbija Danas/RTS

Previous article(VIDEO 18+) ZOLA SE NIJE SNAŠAO U BEZOBRAZNOJ AKCIJI! Naskočio na Miljanu, a ona se smorila, pa uzela stvar U SVOJE RUKE!
Next articleKADA ĆEMO SKINUTI MASKE? Postoje tri moguća scenarija!