Home Region DOKTOR KON UPOZORIO NA FEJSBUKU: Evo šta poručuje građanima za predstojeći vikend!

DOKTOR KON UPOZORIO NA FEJSBUKU: Evo šta poručuje građanima za predstojeći vikend!

162
0

DOKTOR KON UPOZORIO NA FEJSBUKU: Evo šta poručuje građanima za predstojeći vikend!

Član Kriznog štaba i epidemiolog Predrag Kon oglasio se na Fejsbuku i apelovao na građane da se tokom vikenda pridržavaju mera za suzbijanje korona virusa.

– Počinju da se registruju oboleli koji su se zarazili od petka i subote veče (prošli vikend). Ne planirajte povećan rizik od zaražavanja za vikend koji dolazi. Izbegavajte masovne skupove, posebno zabave uz glasnu muziku i pevanje. Čuvajte zdravlje! Zabranite sami sebi rizične kontakte! Potrebni ste svima, a posebno svojim najbližim i važni ste – napisao je Kon.

Istakao je da “nema šale sa kovidom” i pozvao građane da ostanu kod kuće.

– Nema šale sa kovidom. Ostanite kod kuće. Kada izlazite nosite masku posebno u zatvorenom prostoru – stoji u objavi.

Doktor Kon je juče upozorio da je situacija u Beogradu nepovoljna, sa tendencijom pogoršanja. Prema njegovim rečima, korona virus će ove i sledeće nedelje biti veoma aktivan u glavnom gradu odakle će se rasejavati na druge strane.

Prema poslednjem izveštaju, na korona virus u Srbiji pozitivno je još 2.412 građana od 12.617 testiranih. Nažalost, preminulo je 6 osoba. Na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 53 pacijenata. (Kurir.rs)

Previous articleTERORISTI DA RAZNESU NARODNJAKE, NAJPRE ĐANIJA I PEJOVIĆA: Posle napada u Beču Nemeš napisao ZASTRAŠUJUČI status!
Next articleVEČERAS OTIĐITE NA SPAVANJE U ČARAPAMA: Evo šta se događa u tijelu kad ih obujete pred spavanje!