Home Region 7 novih simptoma koronavirusa: Otkriveni neočekivani znakovi zaraze!

7 novih simptoma koronavirusa: Otkriveni neočekivani znakovi zaraze!

313
0

7 novih simptoma koronavirusa: Otkriveni neočekivani znakovi zaraze!

Pandemija korona virusa paralisala je svijet, a pored najraširenijih simptoma- visoke temperature, učestalog suvog kašlja i gubitka čula mirisa i ukusa, stalno se pojavljuju novi simptomi. Sada su naučnici ukazali na čudne i neobične sipmtome Kovida-19, a mi vam u nastavku donosimi listu, prenosi Glamur.

Koronski osip – Ovaj simptom je nešto teže dijagnostifikovati. Američki dermatolozi pretpostavljaju da bi i osip mogao ukazivati na korona virus. Stoga, ukoliko osjetite svrab kože, delimičan osip, mehuriće koji izgledaju kao vodene boginje, te okrugle, tačkaste mrlje na koži, niz manjih mrlja i raznih ispupčenja, trebalo bi da se posavetujete sa lekarom.

Učestali odlazak u toalet – Ljekar opšte prakse dr. Diana Gal tvrdi da osobe zaražene korona virusom mogu primijetiti ‘suptilne promjene u svojim gastrointestinalnim navikama’ prije nego što im se uspostavi dijagnoza. Ona upozorava pacijente da pripaze na ‘mekšu stolicu i češći odlazak u toalet jer to mogu biti znakovi zaraze korona virusom.

Zujanje i šuštanje u tijelu – Nakon niza izvještaja korisnika Tvitera, zaraženih korona virusom, koji su tvrdili da se osjećaju kao šumeća tableta koja se otapa se u vodi, ili kao im neka struja prolazi tijelom, naučnici su zaključili da može biti reč o autoimunom odgovoru, povezanom s reakcijom živčanog sistema pacijenta na Kovid-19.

Bolne oči – Prema izvještaju klinike MaJo, Kovid-19 može da uzrokuje i probleme s očima poput povećanih, crvenih krvnih sudova, natečenih kapaka, pretjeranog suzenja i pojačanog iscjetka. Iako još nije naveden kao jedan od ređih simptoma na listi Svetske zdravstvene organizacije, navodno se češće spominje u slučajevima teških infekcija, u kojima se kao jedan od simptoma navodi i povećana osetljivost na svetlost.

Štucanje – Ovaj navodni simptom navodi se zbog slučaja 62-godišnjeg muškarca iz Čikaga kojem je korona virus dijagnostifikovan poslije četiri dana upornog štucanja. Prema izvještaju objavljenom u American Journal of Emergency Medicine, snimak pluća pokazao je da pacijent ima smanjen kapacitet pluća. Ali, ni ovaj simptom još uvijek nije naveden na zvaničnoj listi Svetske zdravstvene organizacije (WHO).

Gubitak sluha – Poznat je simptom gubitka čula mirisa i ukusa, ali istraživači s Medicinskog fakulteta Univerziteta Džonsa Hopkinsa kažu da korona virusi ne utiču samo na nos i grlo, već i na uho i mastoidnu kost lobanje. Studija je analizirala tri starija pacijenta u sedmoj i devetoj deceniji života i zaključila da je virus prisutan u srednjem uhu i mastoidu.

Halucinacije – Ovaj simptom mogao bi biti povezan s delirijumom koji su prijavili neki pacijenti s korona virusom. Naime, razne blage do ozbiljne halucinacije nedavno su povezane s težim slučajevima oboljenja.

Pregled studija objavljenih u časopisu Psychology Research and Behaviour Management ukazao je da bi simptomi psihoze mogle biti povezane s pandemijom Kovida-19. (Stil.kurir.rs)

Previous article(VIDEO) EVO KAKO JE MELANIA TRUMP IZGLEDALA SA 16 GODINA: Prirodna ljepotica porijeklom iz Jugoslavije, NEĆETE JE PREPOZNATI!
Next articleŽENA OTKRILA GENIJALAN RECEPT ZA ZIMNICU, SVE DOMAĆICE ODUŠEVLJENE: A evo kako se priprema!