POLICIJA NA NOGAMA: Traži se beli kombi koji vreba decu?

POLICIJA NA NOGAMA: Traži se beli kombi koji vreba decu?

Pripadnici lozničke policije od danas dežuraju u svim gradskim i prigradskim lozničkim osnovnim školama i u zoni školskih objekata ostaće u narednom periodu. Policija je preduzela ovaj korak zbog informacija da ’”nepoznato vozilo (beli kombi) posle nastave prati učenike i dve muške osobe pokušavaju da stupe u kontakt sa njima nudeći im slatkiše”. Informacija se pojavila i raširila na društvenim mrežama i izazvala je uznemirenje nekih roditelja i đaka.

Kako je u tim informacijama navedeno, to se dogodilo u blizini škola u prigradskom naselju Klupci i Lozničkom Polju. Deca pričaju o nekakvom kombiju, ali daju različite opise.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je istražila te informacije i utvrdila da do sada “nije bilo nikakvog nasilja ni radnji prema deci”, ali je preventivno pojačala mere bezbednosti oko škola.

– Policija će u narednom periodu pojačati prisustvo u blizini lozničkih škola. Sa direktorima i pedagozima obavljeni su neophodni razgovori, a policija apeluje da se ne širi panika i ne plasiraju dezinformacije – kaže nam sagovornik upoznat sa ovim događajem.

Inače, slična priča kružila je gradom i pre nekoliko godina, uznemirila pojedine roditelje i osnovce, pa prestala. Policija, međutim, ništa ne želi da prepusti slučaju i od danas još budnije pazi na škole i školarce. Srbija Danas/Telegraf

scroll to top