OVO VOĆE IMA MOĆ DA OBNOVI CELO TELO ZA 40 DANA: Najbolji je laksativ, ali samo ako se uzme ovako!

OVO VOĆE IMA MOĆ DA OBNOVI CELO TELO ZA 40 DANA: Najbolji je laksativ, ali samo ako se uzme ovako!

Smokve su vrlo zdrave, ne samo kad su sveže, već i kad su osušene. One su veoma korisne i lekovite za naše zdravlje. Bukvalno mogu da obnove celo naše telo, blagotvorno delujući na sve organe.

Tokom procesa sušenja količina proteina u smokvama raste na 3 do 6 %, a šećer na 50 do 70%, dok sveže smokve sadrže samo: 1% proteina, 15 do 20 posto šećare. Prirodni šećer iz smokvi naše telo dobro i lako apsorbuje. Suve smokve su u stanju da umnože energiju koje naše telo proizvodi, poboljšavaju raspoloženje, efiksnost i mentalnu aktivnost. Sušene smokve sadrže ogromnu količinu vlakana i to nam omogućava da dugo vremena ostanemo siti. Suve smokve su bogate hranljivim sastojcima kao što su kalijum, magnezijum, gvožđe, kalcijum i vitamin B. Sadrže visok stepen pektina koji obnavlja crevnu mikrofloru ali i povrede na zglobovima i kostima.

Suve smokve su odličan laksativ.

Sastojci:

-20 komada smokava

-maslinovo ulje.

Priprema:

Uzmite 20 suvih smokava, iscepkajte ih na pola ili na sitnije deliće, a zatim ih prelijte sa maslinovim uljem, ali da ogreznu. Ostavite ih u frižideru tokom 40 dana, a zatim uzimajte svako jutro po polovinu smokve i kašičicu maslinovog ulja ih njih. Ovo jedite 10ak minuta pre doručka. Konzumirajte ovaj lek dok ne pojedete sve, a onda opet ponovite proces nakon pola godine. (Espreso.rs / Stil.kurir.rs)

scroll to top