OVO JE NAJMOĆNIJI DOMAĆI ANTIBIOTIK: PROVJERENO UNIŠTAVA VIRUSE I BAKTERIJE, BOLESTI VAM NEĆE MOĆI NIŠTA!

OVO JE NAJMOĆNIJI DOMAĆI ANTIBIOTIK: PROVJERENO UNIŠTAVA VIRUSE I BAKTERIJE, BOLESTI VAM NEĆE MOĆI NIŠTA!

Vrijeme je pandemije koronavirusa, a pred nama je i period kada će i sezonki grip postati aktivan, zato je najpametnije spremno dočekati period ispred nas. Ako osjetite da vas bolest “lomi”, napravite ovaj moćni domaći antibiotik i ne morate da brinete. Mješavina ovih sastojaka se bori protiv infekcija, parazita, gljivica i virusa, a ujedno ojačava imuni sistem. Može se koristiti za čišćenje krvi, poboljšanje cirkulacije i liječenje hroničnih bolesti.

Potrebni sastojci su:

-700 ml jabukovog sirćeta
-30 g sitno sjeckanog bijelog luka
-30 g sitno sjeckanog crnog luka
-2 svježe paprike
-30 g rendanog đumbira
-2 kašičice mljevenog rena
-2 kašičice kurkume

Priprema:

Sve navedene sastojke, osim jubukovog sirćeta, pomiješajte i stavite u staklenu teglu. Sve to prelijte jabukovim sirćetom, poklopite i dobro protresite. Smjesu čuvajte na hladnom i tamnom mjestu i ostavite da odstoji 2 nedjelje. Nakon toga, lijek je spreman za upotrebu. Uzimajte jednu kašičicu ovog antibiotika dnevno, a najbolje bi bilo poslije doručka. Ovaj lijek je dosta jak, pa preporučen dozu ne biste smjeli da prekoračite, navodi Kurir.rs.

Jabukovo sirće odlično čisti organizam

Bijeli luk je dobro poznat kao lijek za mnoge bolesti. Zbog sadržaja vitamina A, B1, B2 i C, niza minerala, kalijuma, kalcijuma, magnezijuma i fosfora beli lijuk je moćan u očuvanju kompletnog zdravlja čovjeka. Obilje vitamina i minerala imaju i paprike, pa su samim tim odlične za jačanje imuniteta.

Đumbir sadrži vitamine C, B1, B2 i esencijalne aminokiseline, a osim toga ima protuupalna svojstva.

Ren je prirodni antibiotik sa jakim antibakterijskim djelovanjem, dok kurkuma ima antivirusna, antikancerogena i protuupalna svojstva zahvaljujući kurkuminu, aktivnom sastojku kurkume.

Napomena: Prije upotrebe narodnih lijekova konsultujte se sa ljekarom… hayat.ba

scroll to top