(VIDEO) Zbog nevremena izdato HITNO UPOZORENJE za ceo region!

(VIDEO) Zbog nevremena izdato HITNO UPOZORENJE za ceo region!

U Austriji i Italiji juče je pao sneg.

Na društvenim mrežama su objavljene fotografije i video prilozi sa auto-puteva u ovim zemljama na kojima se vidi da pada sneg.

U regionu se tokom noći i za vikend očekuje prvi sneg na planinskim vrhovima, a kako pišu mediji, zahlađenje s kišom već je zahvatilo Sloveniju i Hrvatsku. U subotu u Bosni i Hercegovini biće oblačno s kišom, a na planinskim vrhovima može padati i sneg.

Promena vremena u Hrvatskoj je već počela i obilna kiša pada u Dalmaciji i Istri dok je u Zagorju padao grad. Evropski sistem za upozorenje na oluje izdao je upozorenje drugog i prvog stepena za delove Hrvatske i zapadni Balkan u kojem se navodi da će deo regiona zahvatiti obilna kiša i grad. Za vikend će na kopnu biti promenljivo, uz povremenu mestimičnu kišu, a uslediće i osetan pad temperature.

Najviša poslepodnevna temperatura vazduha do srede će biti uglavnom između 14 i 19 stepeni, a najniža jutarnja od sedam do 12, u planinskim predelima samo oko četiri stepena. I u Sloveniji se očekuje da će sneg padati na nadmorskoj visini iznad 1.500 metara. Najniža jutarnja temperatura biće oko dva stepena na severozapadu, a do 13 na moru. Srbija Danas/RTS

 

scroll to top