POLA SATA PRIJE LETA ZVONKO ME NAZVAO! OGLASILA SE MAJKA STRADALOG PILOTA: Rekao joj je da izađe na terasu i da će on…

POLA SATA PRIJE LETA ZVONKO ME NAZVAO! OGLASILA SE MAJKA STRADALOG PILOTA: Rekao joj je da izađe na terasu i da će on…

EKIPA “Novosti” bila je u porodičnoj kući stradalog Zvonka, prije saznanja o sudbini pilota i koopilota. Roditelji i nekoliko prijatelja i rođaka već su bili u suzama, zabrinuti, tužni.

Niko, međutim, još nije želio da povjeruje i najgore. Pročulo se da je navodno pilot katapultirao u naselju Čolakovići u Brasini…Sve neprovjereno, nezvanično što brigu čini još većim i otvara put crnim slutnjama, ali zrno nada je postojalo.

-Pola sata prije leta, Zvonko me je pozvao rekao mi da izađem na terasu da će letjeti iznad naših kuća – priča za “Novosti” majka Mara.

-Čekala sam ga “kao ozeblo sunce”, on je naš ponos i dika u svakom smislu i kao dijete, i kao čojvek i kao pilot.Šta se, u međuvremenu, desilo ne znam.

Otac Dragan kaže da zna sina u dušu, ali i njegova razmišljanja o letovima i kaže: Ko zna koliko puta mi je govorio da nikad, ni po koju cijenu, ne bi ostavio nekoga u avionu a on sam da katalputira.Nikada, naglašavao je, ne bi to učinio. Siguran sam da to ni sada nije učinio, jer ga krasi snažan moral, profesionalnost i čovjekoljublje.

I Zvonkov stric, Vidoje, bio je pilot, potpukovnik avijacije JNA. Mlađi Vasiljević je tako nastavio vojničku i pilotksu tradiciju ovog časnog doma u Donjoj Borini.Vidoje je tragično poginuo, prije dvadesetak godina, ali ne u letu, već je pao sa kuće jednog prijatelja kom je pomagao u izlivanju kuće. (Novosti.rs)

scroll to top