Kakvo nas vreme čeka za vikend? Leto se vraća, ali nedelja nam donosi VELIKI PREOKRET!

Kakvo nas vreme čeka za vikend? Leto se vraća, ali nedelja nam donosi VELIKI PREOKRET!

Iako prvi oktobarski dani nisu baš obećavali da bismo ponovo mogli da osetimo leto, barem na kratko, vikend pred nama mogao bi to da promeni. Nakon oblaka, kiše i svežijih temperatura tokom radnih dana, prvi oktobarski vikend doneće jako južno strujanje, pa bi, prema rečima meteorologa Marka Čubrila maksimumi u nekim mestima mogli da budu i oko 30 stepeni.

Subota:

Prvog dana vikenda očekuje se pretežno sunčano vreme širom naše zemlje. Najniže dnevne temperature biće između 10 stepeni u Prištini do 15 u Kragujevcu. Minimalna dnevna temperatura u Beogradu biće 14 stepeni. Kako navodi Čubrilo, maksimumi će negde, posebno na zapadu Srbije biti i oko 30 stepeni Celzijusa, a svakako će se kretati od 25 do 29.

– Subota će biti veoma vetrovita, nad većim delom Jadrana, posebno nad severnim i srednjim jugo će imati olujne, a posle podne na kratko i orkanske udare ponegde, dok će u košavskom području, posebno nad Banatom i jugom Bačke jugoistočni vetar imati udare i do 25m/s – smatra meteorolog.

Nedelja:

Drugi dan vikenda donosi preokret, svežiju temperaturu, ali i padavine. Minimalne dnevne temperature kretaće se između 13 na Zlatiboru i 19 u Kragujevcu.

– Hladan front će u toku noći ka nedelji i u nedelju tokom pre podneva zahvaiti veći deo regiona donoseći kišu, ponegde i grmljavinske pljsukove, slabljenje i prestanak južnog vetra, koji bi na severu prolazno okrenuo na severozapadni smer. Ukoliko ovakva dinamika kretanja fronta ostane u nedelju već svežije uz maksimum uglavnom od +19 do +23, samo na krajnjem istoku do oko +26 stepeni Celzijusa.

Naredne nedelje očekuje nas nestabilno vreme sa povremenom pojavom kiše i pljuskova sa grmljavinom, ali ne i hladno vreme. srbijadanas.com

scroll to top