ČUDOTVORNA MASKA OD MRKVE SPAS PROTIV OPADANJE KOSE: OJAČAJTE KORJEN, VRATITE SAJ I VOLUMEN ZA NEKOLIKO DANA!

ČUDOTVORNA MASKA OD MRKVE SPAS PROTIV OPADANJE KOSE: OJAČAJTE KORJEN, VRATITE SAJ I VOLUMEN ZA NEKOLIKO DANA!

Nije vas mama bez razloga uvijek terala da je pojedete kada ste bili mali. Ona je znala koliko je mrkva korisna za zdravlje organizma, posebno za oči. Međutim, ono što možda ni vaša mama nije znala, a mi smo saznali je da je mrkva podjednako korisna i za kosu kada se primjeni spolja.

Mrkva je bogata vitaminima A, K, C, B6, B1, B3 i B2 i drugim hranljivim sastojcima poput vlakana, kalijuma i fosfora. Ovi hranljivi sastojci mogu poboljšati zdravlje kože i opšte stanje organizma. Također se vjeruje da ovi nutritijenti iz mrkve blagotvorno djeluju na zdravlje kose, tačnije protiv njenog opadanja.

Opadanje kose pogađa i muškarce i žene i može biti prouzrokovano brojnim faktorima od genetike preko hormonalnog disbalansa , fizičkog ili emotivnog stresa, ali i nepravilne njege i pogrešnog izbora šampona i preparata za njegu.

Mrkva i maslinovo ulje u ovoj maski pospješuju rast kose i djeluju kao regenerator na kosu. Sok od luka, s druge strane hrani folikule dlake. Poznato je da pomaže u borbi protiv gubitka kose. Limunov sok obiluje vitaminom C, koji pospješuje sintezu kolagena. Kolagen može stimulisati rast kose.

Za ovu masku vam je porebno:

-1 mrkva

-2 kašike maslinovog ulja

-1 glavica crnog luka

-2 kašike limunovog soka.

Izblendirajte luk i mrkvu uz dodatak maslinovog ulja i limunovog soka. Miksajte dok ne dobijete ujednačenu pastu. Nanesite masku na kosu i kožu glave. Ostavite da djeluje 15 minuta.

Operite kosu blagim šamponom. Ova maska se primjenjuje jednom sedmično. hayat.ba

 

scroll to top