ŽENA ZA PRIMER! Doktorka Slađana UZELA ODMOR pa otišla u Novi Pazar da pomaže kolegama u borbi sa koronom (FOTO)

ŽENA ZA PRIMER! Doktorka Slađana UZELA ODMOR pa otišla u Novi Pazar da pomaže kolegama u borbi sa koronom (FOTO)

Korona virus i dalje besni i priprema nove juriše na ceo svet, pa oni koji su prvi na udaru, medicinski radnici, pod stalnim su rizikom. Dok su neki ostali u svojim bolnicama radeći posao koji i inače rade, ima i onih koji se dobrovoljno prijavljuju i odlaze u žarišta, a dokaz za to je doktorka Slađana Petrović Ćika iz Kraljeva.

U nadi da će da unese barem malo nade i vere među ljude u ovim sumornim vremenima, Slađanina ćerka Bogdana odlučila je da sa svojim pratiocima na društvenim mrežama podeli hrabar gest njene majke koja radi u Opštoj bolnici “Studenica” u Kraljevu.

Slađana, specijalista anesteziologije sa reanimatologijom, odlučila je da se pridruži svojim kolegama u nemilosrdnoj borbi i ode u jedno od najvećih žarišta korona virusa u našoj zemlji – Novi Pazar. Iako se već ranije dobrovoljno prijavljivala da ode tamo, to nije bilo moguće, pa je vođena Hipokratovom zakletvom, umesto strahom, uzela godišnji odmor i juče se pridružila pazarskim kolegama.

– Ja ću svoj odmor da koristim kako želim – rekla je hrabra doktorka.

– Zbog organizacije službe u kojoj već radi nije bilo mogućnosti da ode, a prijavljivala se i za Beograd i za Kragujevac i za Novi Pazar. Kada su se stekli uslovi, ona nije pozvana. Onda je rešila da uzme godišnji odmor i sama na svoju ruku ode u pomoć našim, pre svega, prijateljima, a onda i kolegama. Ona je još dok sam ja bila u osnovnoj školi dežurala po 48 sati preko vikenda u Novom Pazaru, jer su bili u deficitu sa anesteziolozima i tada je ona, a i cela naša porodica stekla prijatelje za ceo život. Nije mogla da dozvoli da se bore sami. Otišla je u pomoć svojim koleginicama iz Kraljeva dr Tatjani Petrović i dr Oliveri Šiljkovic koje su isto anesteziolozi – kaže njena ćerka Bogdana Ćika, takođe, lekar.

Oni koji poznaju doktorku Slađanu znaju da reč “strah” ne postoji u njenom rečniku, pa je, kako naš narod kaže, išla glavom tamo gde drugi ne bi mogli nogom, te ih nije iznenadio ovaj gest doktorke. srbijadanas/blic/narodnjaci.net

‪Specijalista anesteziologije sa reanimatologijom kojoj nisu dozvolili da ide u Covid centar, je uzela odmor i otišla da…

Gepostet von Богдана Ћика am Mittwoch, 8. Juli 2020

scroll to top