(VIDEO) ŠOK U JADRANU: MORSKE GRDOSIJE iznenadile ljude koji su se našli na obali!

(VIDEO) ŠOK U JADRANU: MORSKE GRDOSIJE iznenadile ljude koji su se našli na obali!

Dva kita zalutala su morem i završili na Korčuli ispod starog grada u petak oko 10 sati gde su plivali obalom nekoliko minuta. Dosta su se približili obali i vrteli se u krug.

– Bili su možda dva, tri minuta, nije bilo lučke kapetanije. Ljudi su samo stali i snimali, na početku je bilo malo strašno, ali kasnije je bio lep prizor – ispričala je žena koja se našla na licu mesta.

U lučkoj kapetaniji grada Korčule su potvrdili da su dva kita viđena u blizini obale.

Proplivali su kratko obalom i zatim nastavili svoje putovanje prema otvorenom moru.

– Neki su čak komentarisali kako se neće više kupati, možda su se stvarno prestrašili malo. Ne znam da li su bili ozbiljni ili ne – rekla je žena.

Osim na Korčuli, meštani i turisti Novog Vinodolskog takođe su susreli dva kita oko 13 sati. Plivali su 150 metara od obale i zadržali se nekoliko minuta.

– Svi smo bili u šoku, plivali su tamo nekih pet minuta. Bili su tačno nasuprot plaže Vinodolski, stranci su bili u šoku od sreće – ispričao je očevidac.

Nakon nekoliko minuta njihovog kupanja, u zadnjem zaronu su napravili talas koji je došao do obale i oduševio sve koji su u tom trenutku bili na plaži. srbijadanas/mondo/narodnjaci.net

scroll to top