(VIDEO) Rasistički ispad doktorice u Srbiji! Doktorica studenticu nazvala ‘crnom kravom’…

(VIDEO) Rasistički ispad doktorice u Srbiji! Doktorica studenticu nazvala ‘crnom kravom’…

Na društvenim mrežama se širi snimak rasističkog ispada na kojem žena koja se predstavlja kao doktorica govori djevojci da je “crna krava”. Incident se dogodio u liftu, a video je snimila tamnoputa djevojka koju je doktorica napala, a ubrzo se potom ispostavilo da je zaposlena u Kliničkom centru Vojvodina.

Zapanjujući je broj komentara u kojima se ponašanje doktorice pravda – epidemija traje i valjda ima pravo da ne želi da je u skučenom liftu zatvorena sa drugim ljudima. Međutim, doktorica ne nosi ni masku ni rukavice i nema nikakav problem sa ostalim putnicima u liftu.

Koronavirus je samo izgovor da djevojci kaže da ima problem sa njom zato što je “crna krava”.

Incident se dogodio u Novom Sadu, a djevojka koja je napadnuta u liftu, inače studentkinja Medicinskog fakulteta, ubrzo je doktoricu srela upravo na fakultetu i poslije kraćeg raspitivanja otkrila da je doktorica zaposlena u Kliničkom centru Vojvodina, prenosi Nova.rs.

Utoliko je strašnije što je riječ o ljekaru koji je položio zakletvu da će poštovati sva ljudska bića bez obzira na boju kože, između ostalog.

Kolege sa fakulteta djevojke su snimak predale dekanu Medicinskog fakulteta u Novom Sadu koja im je rekla da je ovakvo ponašanje “nedopustivo” i da će biti preduzete “adekvatne mere”, mada nije precizirala. bh-index/narodnjaci.net

scroll to top