VANREDNO STANJE U SRBIJI, DR KON SE OGLASIO: Građani, evo šta vas čeka!

VANREDNO STANJE U SRBIJI, DR KON SE OGLASIO: Građani, evo šta vas čeka!

Epidemiolog dr Predrag Kon je, gostujući na RTS, istakao da ljudi imaju jednu lošu osobinu, a to je da čim čuju da su “brojke dobre”, tako počnu da se opuštaju.

– Kao kod svake respiratorne bolesti, tako i kod ove, dok u jednom dijelu ona raste i dostiže vrhunac, u drugom se smanjuje. Tako je i sa gripom – kaže dr Kon.

– Stanovništvo ne vidi da se nešto dešava dok ne vidi nekog svog, tek tada će biti nošenja maski. Vanredno stanje je bilo zamjena za ogroman broj mrtvih – dodaje.

Zbog neprestanog upozoravanja stanovništa na pridržavanje mjera i zalaganja za restriktivnije korake zaštite, često na meti kritika.

– Svi su oštri prema meni. Kada kažem kažnjavanje, to je akademski potpuno neprihvatljivo. Ako inspekcija ne može da izađe na teren jer ne može da naplati kazne, to je neprihvatljivo. Pričam za Beograd, bez obzira što su brojke relativno dobre… Ali brojke mogu da se pogoršaju. Frustrirajuće je za mene, kako javite dobru vijest, tako vi vidite promjene u ponašanju. Moj je posao da neprekidno upozoravam. Jednom smo bili skroz dole i dogodilo se da se vratimo. Cijeli svijet nije zaustavio koronu, pa tako ni mi -kaže dr Kon. alo/narodnjaci.net

scroll to top