VANREDNO NA NIVOU CIJELE ZEMLJE: Na snagu je stupila NOVA MJERA, VAŽNA OBAVIJEST!

VANREDNO NA NIVOU CIJELE ZEMLJE: Na snagu je stupila NOVA MJERA, VAŽNA OBAVIJEST!

Od danas su na snazi nove mere u borni protiv širenja virusa korona, pa je tako sada u cijeloj Srbiji obavezno nošenje maski na otvorenom prostoru kada nije moguće obezbijediti fizičku distancu od jedan i po metar, poput redova ispred prodavnica, apoteka, autobuskih i voznih stališta.

Ova mjera odnosi se na teritoriju cijele zemlje, a ne samo na gradove i opštine u kojima je proglašena vanredna situacija. Preporuka medicinske struke je da se i na svim ostalim javnim mjestima na otvorenom prostoru nose zaštitne maske.

Zabranjeno je okupljanje više od 10 ljudi na otvorenom i zatvorenom prostoru na teritoriji cijele Srbije, bez obzira da li je u određenoj opštini ili gradu proglašena vanredna situacija.

Takođe, za vrijeme boravka na javnim mjestima, između okupljenih mora postojati distanca od jedan i po metar, odnosno svaka osoba mora zauzimati minimum četiri kvadratna metra.

Novina je i obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru na teritoriji cijele zemlje, što je do sada bilo obavezno samo u pojedinim gradovima i opštinama. novi/narodnjaci.net

scroll to top