UŽASNE SCENE IZ REGIONA, VODA JE UŠLA U STANOVE, AUTA PLUTAJU ULICAMA: Snažno nevrijeme paralisalo grad!

UŽASNE SCENE IZ REGIONA, VODA JE UŠLA U STANOVE, AUTA PLUTAJU ULICAMA: Snažno nevrijeme paralisalo grad!

Snažno nevrijeme zahvatilo je sinoć oko 21 sat zapadnu Hrvatsku i Zagreb te izazvalo ogromne poplave u centru glavnog grada.

Potopljeno je više ulica, među kojima i Ilica i Miramarska, Branimirova i Strojarska, ali i Britanski trg i Importanne centar. Brojni automobili ostali su zarobljeni pod vodom ili su potpuno potopljeni, poplavljeni su podrumi i obiteljske kuće, trgovine, kafići…

Vatrogasci i dežurne službe cijelu su noć bili na terenu. Obavili su više od stotinu intervencija, a zbog tisuća poziva građana sve linije (193) bile su tijekom večeri zauzete. Primljene su na tisuće poziva građana, poplavljene su stotine objekata.

Jedno vrijeme u prekidu je bio tramvajski promet Ilicom, zatim od Radničke prema Žitnjaku te od Držićeve, Ulicom grada Vukovara do Savske ceste.

Na nekim je cestama promet ograničen, a za promet je zatvoren podvožnjak u Miramarskoj, javlja Holding.

“Tijekom cijele su noći tehničke ekipe bile angažirane na odvodnji oborinskih voda te sanaciji posljedica grmljavinskog nevremena.

Na mreži javnog gradskog prijevoza stvorene su sve pretpostavke za sigurno prometovanje i nema poteškoća na linijama ZET-a”, dodali su. index/narodnjaci.net

scroll to top