UZ POMOĆ OVOG SOKA SMANJITE KRVNI PRITISAK I POBOLJŠAJTE CIRKULACIJU!

UZ POMOĆ OVOG SOKA SMANJITE KRVNI PRITISAK I POBOLJŠAJTE CIRKULACIJU!

Pretpostavlja se da razlog toga, zašto sok od narandže sprečava pojavu srčanog udara, leži u fitonutrijentima, zvanim hesperidin koji povećavaju protok krvi kroz tijelo.

Koristeći uređaj, Doppler fluksimetar, naučnici mogu da izmjere protok krvi kroz telo, uz pomoć laserksog snopa.

Ukoliko se recimo ljudi spoje sa ovom mašinom i da im se rastvor koji sadrži veliku količinu hesperidina, koji se inače nalaze u dve čaše soka od narandže, njihov krvni pritisak će se smanjiti, a protok krvi kroz tijelo povećati.

Međutim, alternativa, još bolja i prirodnija je ta, da osobe konzumiraju pravi sok od narandže. I naravno, rezultati su bolji.

Ali kako bismo bili sigurni u nevjerovatno dejstvo ovog soka nije nam potreban uređaj koji će to izmjeriti. U jednom projektu, naučnici su izabrali žene koje pate od malaksalosti što je reakcija na vremenske promjene (ovim ženama su ruke i prsti često hladni).

Također, protok krvi kroz telo kod ovih učesnica je bio ralativno slab. One su smješetene u klimatizovanu sobu, gdje se i sproveo eksperiment. Onima koje su bile dio istog, dato je da piju rastvor koji sadrži citrusove fitonutrijente, dok je druga, kontrolna grupa pila prerađeni sok od narandže (vještački ukus). hayat/narodnjaci.net

scroll to top