TUGA! Lekari porodili trudnicu sa koronom, BEBA STABILNO, MAJKA PREMINULA…

TUGA! Lekari porodili trudnicu sa koronom, BEBA STABILNO, MAJKA PREMINULA…

Lekari Kliničkog centra u Nišu porodili su sinoć trudnicu, koja je bila pod sumnjom da je zaražena na korona virus i koja je bila priključena na respirator. Ona je na svet donela dečaka koji je trenutno u stabilnom stanju, ali je majka, nažalost, uprkos velikom trudu niških lekara, preminula.

Da je u niškom Kliničkom centru preminula trudnica koja je više nedelja bila na respiratoru, a da je sinoć obavljen porođaj i da je beba u stabilnom stanju, potvrdili su u KC Niš.

34-godišnja žena koja je na lečenju pod sumnjom na koronu bila od početka jula, porođena je carskim rezom i donela dečaka, a lekari kažu da je nakon toga ubrzo preminula.

– Nakon porođaja, došlo je do novog srčanog zastoja i uprkos našim naporima, porodilja je preminula – rekao je Radmilo Janković, načelnik Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš.

Janković kaže da je njeno i stanje bebe pratio čitav tim lekara. Beba je rođena u 26. nedelji i sada je na odeljenju Neonatologije Kliničkog centra u Nišu.

Direktorka Klinike za dečju hirurgiju i ortopediju Anđelka Slavković kaže da je sada u stabilnom stanju.

– Ona je porođena sinoć oko 20 sati carskim rezom, rodila je dete teško 900 grama. Nažalost, majka je preminula, a beba je preživela. Dete je na mehaničkoj ventilaciji i trenutno nije životno ugroženo. – rekla je Slavkovićeva.

Podsetimo, 21. jula u niškom Kliničkom centru preminula je još jedna trudnica koja je bila na respiratoru i sa simptomima virusa korona. srbijadanas/blic/juznevesti/narodnjaci.net

scroll to top