STIGLE LOŠE VIJESTI, BUKNULO NOVO ŽARIŠTE KORONA VIRUSA: Ovo ne sluti na dobro!

STIGLE LOŠE VIJESTI, BUKNULO NOVO ŽARIŠTE KORONA VIRUSA: Ovo ne sluti na dobro!

Prema riječima koordinatora opšte regionalne bolnice u Novom Pazaru, situacija se stabilizuje i manji je broj pacijenata u toj zdravstvenoj ustanovi – 226.

– Broj pregleda u kovid ambulantama se smanjuje, ranije je bilo po 400 ljudi, a jučer smo imali između 200 i 250 pregleda. Imali smo i do 98 prijema, a sada je svedeno na dvadesetak prijema dnevno. Ja sam po prirodi optimista i ovi podaci me raduju, ali ne želim da se opustimo – rekao je Ðerlek.

Kako kaže, situacija se stabilizuje i u Tutinu.

– Situacija u Tutinu je bolja nego što smo očekivali. Najveći problem imamo u Sjenici, odakle je 70 pacijenata – navodi Ðerlek.

– Treći dan nas prati trend i statistički podaci pokazuju da ulazimo u mirniju fazu. Međutim, s obzirom na to da se radi o nevidljivom protivniku koji nas je mnogo puta iznenadio, ponašamo se kao da imamo 400 pacijenata u bolnici i kako će nas sutra zadesiti 100 prijema. Hoću da kažem da nema opuštanja, tražim ozbiljnost, disciplinu i rad – navodi Ðerlek.

Ističe da građani Novog Pazara polako shvataju da je ovo ozbiljna situacija i bolest, i dodaje da na dalji tok bolesti mnogo zavisi od građana Novog Pazara, Sjenice i cijele Srbije.

– Nije dovoljno da samo mi u bolnicama ginemo i radimo, potrebno je da nam građani pomognu tako što će se pridržavati epidemioloških mjera – apelovao je Ðerlek. novi/srbijadanas/narodnjaci.net

scroll to top