STANITE NA PUT UPORNIM MIGRENAMA I GLAVOBOLJAMA! Potrebna su vam SAMO dva sastojka! (RECEPT)

STANITE NA PUT UPORNIM MIGRENAMA I GLAVOBOLJAMA! Potrebna su vam SAMO dva sastojka! (RECEPT)

Popularna začinska biljka, đumbir se od davnina u narodnoj medicini koristi za lečenje brojnih oboljenja

Đumbir deluje kao antiseptik i analgetik, pa se u koristi kao prirodni lek protiv raznih vrsta upala i podsticanja cirkulacije.

Kako ima analgetičko dejstvo vekovima se upotrebljava protiv bolova izazvanim kamenom u bubregu, zubobolje i glavobolje. Često se upotrebljava u kombinaciji sa drugim lekovitim biljkama zbog toga sto ima moć da ubrza dejstvo tih biljaka.

Ljudi koji imaju probleme sa upornim migrenama mogu se rešiti bolova uz pomoć čaja od đumbira i limuna. Ovaj napitak ublažiće bolove, a pojavu novih napada ove bolesti učiniće ređim.

Osim što može ublažiti pulsiraju u glavobolju, đumbir je efikasan i u suzbijanju mučnine koja se obično javlja uz migrenu.

Malu kašiku suvog đumbira u prahu preliti sa 250 mililitara ključale vode. Ostaviti da se malo ohladi, dodati sok od pola limuna i piti dok je jos uvek mlak.

Čaj od đumbira i limuna piti svega nekoliko dana, do četiri šolje dnevno, a korisno je piti ga i u periodu kada simptomi migrene nisu izraženi da bi se sledeći napad odložio što je moguće više. Srbija Danas/Ruski travar/narodnjaci.net

scroll to top