SRPSKA PJEVAČICA PREMINULA DOZIVAJUĆI KĆERKU: Nije mogla podnijeti tragediju!

SRPSKA PJEVAČICA PREMINULA DOZIVAJUĆI KĆERKU: Nije mogla podnijeti tragediju!

Legendarna pjevačica narodne muzike Vera Ivković preminula je 2012. godine u domu za stara lica u Rumi, u 63. godini života. Vera je iza sebe ostavila veliki broj pesama, a među njima su i hitovi “Šuška se šuška” i “Moj Dragane”.

Svi koji su poznavali pjevačicu, govorili su da se ona potpuno promenila nakon smrti njene kćerke Maje. Vera nije znala da se nosi sa ovim gubitkom i ona se zbog toga vrlo brzo razbolela, a smrt njenog supruga bila je posljednja kap u prepunoj čaši.

Vera je 2006. doživjela moždani udar, a 2007. godine smještena je u gerontološki centar “Srem” u Rumi.

Pjevačicin sin Vladimir Živković otkrio je da ona nije mogla da podnese gubitak kćerke.

– Teško se borila s bolešću moje sestre Maje. To ju je koštalo zdravlja. Maja je rano oboljela, u 15. godini, bolest je bila neizlječiva i umrla je u dvadeset sedmoj. Mama i tata su sve učinili da joj pomognu. Pomoć su tražili svuda. Nažalost, nije joj bilo spasa. Majina smrt je pokosila majku, a ubrzo je umro i otac – rekao je Vladimir.

Danilo Živković je Verin unuk koji je krenuo njenim stopama. On se takmičio u jednoj sezoni muzičkog takmičenja “Pinkove zvezde”. U jednom intervjuu on je otkrio detalje Verine bolesti.

– Za moju porodicu je to ružan period. Maja je bolovala od lupusa. Za nju nisam bio toliko vezan jer je zbog bolesti nisam često viđao. Više sam bio vezan za babu i dedu, po kom sam i dobio ime. On je prvi umro, a poslije njega i Maja. Njena smrt je svima teško pala, ali je baki bilo najteže. Zbog toga se razboljela, a posle nekoliko godina i ona je preminula. Imala je dva šloga, pa smo je kasnije smestili u Centar za stara lica u Rumi – rekao je Danilo.

Vera je u gerontološkom centru bila omiljena i svi su govorili da je bila nasmijana. Njena prijateljica Anđelka Govedarević ispričala je detalje njenog i Verinog druženja.

– Ona je ranije imala taj divni osmijeh, toliko je voljela da se smije. Stalno smo jedna drugu zasmijavale. Jednom smo se i pred Titom usred pjesme tako zasmijale. I sada pokušavam da iz nje izvučem osmijeh. Uspem, nakratko, ali onda se ponovo povuče u sebe, krenu joj suze i samo doziva Maju – rekla je Anđelka tada. novi/narodnjaci.net

scroll to top