SRPKINJA NOĆAS KRENULA ZA GRČKU: Evo ŠTA se dešava na GRANICI – OBAVEZNA PROCEDURA za sve, a pogledajte SNIMAK SA PLAŽE!

SRPKINJA NOĆAS KRENULA ZA GRČKU: Evo ŠTA se dešava na GRANICI – OBAVEZNA PROCEDURA za sve, a pogledajte SNIMAK SA PLAŽE!

Našoj redakciji javila se državljanka Srbije Nevena Simonović, koja je navela da je procedura za ulazak u Grčku jednostavna, te da ne dolazi do stvaranja većih gužvi na pojedinim graničnim prelazima. Kako je istakla, čekanje ne traje dugo, već kao i inače u ovo doba godine kada je i uobičajeno, sezona letovanja.

– Išli smo iz Niša, preko Bugarske. Na srpskoj granici smo čekali četrdesetak minuta, ali na grčkom graničnom prelazu Kulata nema gužve uopšte, za deset minuta smo prošli – istakla je Nevena za portal Srbija Danas i pojasnila proceduru testiranja u toku prelaženja granice.

– Testiraju jednu osobu iz svakog auta. Uzimaju bris i podatke i to traje svega pet minuta. U roku od tri dana šalju rezultate, ukoliko su pozitivni, javljaju ti da se odmah vratiš u Srbiju. A dok čekas rezultate kretanje je dozvoljeno najnormalnije – rekla je ona.

Kako je istakla Nevena, državljanka Srbije koja se trenutno nalazi u Grčkoj, preciznije u Kalitei na Halkidikiju, plaže izgledaju asvim normalno: Ljudi su opušteni ali ih je znatno manje, međutim svako obavezno održava distancu.

Inače, otvaranje plaža smatra se ključnim vesnikom spasavanja turističke industrije tokom leta u zemlji, za koju se očekivalo da će zbog pandemije COVID-19 imati najgoru recesiju u Evropskoj uniji što se turizma tiče.

Naime, kako smo danas pisali Grčka je odlučila da zbog epidemiološke situacije zatvori granice za prijem srpskih turista, a zabrana će važiti od sutra u 6 ujutru, pa sve do 15. jula.

– Na osnovu analize epidemioloških podataka odlučeno je da se obustavi pristup državaljana Srbije Grčkoj sa svih tačaka ulazaka bez izuzetka. Zabrana stupa na snagu sutra, u ponedeljak 6.7. u 6 ujutru, pa sve do 15. jula – navodi se u saopštenju grčke vlade.

– Jedini izuzetak su posebni razlozi zbog kojih neko može i mora preći granicu. Grčka u saradnji sa svojim partnerima iz EU, zadržava pravo da stalno preispituje svoju politiku. Vlada u saradnji sa nadležnim službama konstantno analizira i procenjuje podatke, tako da se otvaranje za strane posetioce vrši u skladu sa rizikom po javno zdravlje – napominju iz grčke vlade. srbijadanas/M.T/narodnjaci.net

scroll to top