ŠOK ISPOVEST NESTOROVIĆA POSLE NESTANKA IZ JAVNOSTI: Sve mi je dopi*delo, ovo je LUDILO!

ŠOK ISPOVEST NESTOROVIĆA POSLE NESTANKA IZ JAVNOSTI: Sve mi je dopi*delo, ovo je LUDILO!

Tu sam, u Obrenovcu, malo se odmaram, a po podne radim. Dopizdelo ovo sve, već je postalo ludilo.

Ovo su prve reči prof. dr Branimira Nestorovića od 5. jula i gostovanja na televiziji, posle kog je kao u zemlju propao i zabrinuo srpsku javnost, naviknutu na njegove gotovo svakodnevne komentare situacije sa koronavirusom. Novinarska ekipa ga je zatekla ispred porodične kuće kako kosi travu u dvorištu. Delovalo je pomalo umorno i zabrinuto, kao da mu je dosta svega – i popularnosti i kritika.

Reporteri su se zaputili u njegov rodni Obrenovac i prekinuli više od dve nedelje dugo ćutanje omiljenog doktora. Na prvi pogled bilo je vidno da članu kriznog štaba za suzbijanje epidemije nedostaje mir, koji je našao u gradu u kom je odrastao, među rođacima i prijateljima.

Reporteri su naišli na zaključanu kapiju, činilo se da od razjašnjenja dugog odsustva nema ništa, a onda se doktor pojavio da pre odlaska na posao pokosi travu u dvorištu. Dočekao nas je kulturno i prijatno, uz osmeh, iako je bilo vidno da mu je zaista preko glave medija i izjava. Sve što je rekao bile su dve rečenice sa početka teksta.

O njemu u Obrenovcu ljudi imaju samo reči hvale. Novinarskoj ekipi su slučajni prolaznici čak i sami prilazili kako bi rekli poneku reč o omiljenom sugrađaninu. Svi do jednog su se složili da je doktor uvek bio voljan da porazgovara sa svakim koga sretne, da je kao lekar pomogao deci mnogih sugrađana i da je u vreme koronapošasti njegova reč zvučala umirujuće i bila dobrodošla u svakom trenutku.

Nestorovićev prvi komšija, koji se predstavio kao Rafailović, kaže da ga u poslednje vreme viđa stalno, kao i to da mu je uvek zadovoljstvo da “proturi” koju sa čovekom pored kog je odrastao.

– Svi se pitaju gde je, a mi znamo i ćutimo. U doba korone najviše njemu verujem. Odrasli smo zajedno, svi tu, na čaršiji, to je jedan veliki gospodin, uzoran građanin i dobar čovek, drag komšija. Nedeljom stalno ide na pijac, svakoga dana u obližnju prodavnicu i ponaša se kao i svaki drugi običan čovek – navodi Rafailović.

Komšije kažu da u obližnjoj radnji kupuje voće i povrće, često ga okruže žene i pitaju svašta, a on strpljivo razgovara, a ponekad i posavetuje.

– Ćuti, pij smederevku – ume ponekad da se našali dr Branimir, tvrdi njegov poznanik.srbijadanas/telegraf/narodnjaci.net

scroll to top