Prasak, pa vriska i zapomaganje djece: Jeziva svjedočenja očevidaca nesreće kod Šapca u kojoj su poginuli muž i žena!

Prasak, pa vriska i zapomaganje djece: Jeziva svjedočenja očevidaca nesreće kod Šapca u kojoj su poginuli muž i žena!

Muž i žena stradali su danas u jezivoj saobraćajnoj nesreći u mjestu Zminjak kod Šapca, koja se dogodila oko 11 sati, dok su njihova dva sina stari šest i osam godina povrijeđeni.

Do nesreće je došlo kada je na putnički automobil na pružnom prelazu naletio voz. Porodica iz sremsko mitrovačkog sela Laćarak u trenutku nesreće vraćala se iz Banje Koviljače.

Na mjestu nesreće odmah su intervenisale dvije ekipe hitne pomoći iz Šapca i iz Prnjavora, međutim, za supružnike nije bilo pomoći, dok su djeca prebačena u šabački urgentni centar i u stabilnom su stanju.

Radnici benzinske stanice u blizini pričaju da su samo čuli prasak, a zatim čuli vrisku i zapomoganje. Kada su izašli, ispred njih je bio stravičan prizor.

“Mi smo samo čuli strašan prasak. Kada smo izletjeli, imali smo šta i da vidmo. Automobil je bio odbačen nekoliko metara u obližnjoj njivi. Kada smo se približili, odmah je bilo jasno da vozaču i suvozaču nema pomoći. Djeca su vrištala i zapomagala. Bilo je strašno”, ispričao je očevidac ove stravične nesreće.

Od zadobijenih povreda vozač je preminuo na licu mjesta, dok je njegova suruga ispala iz automobila i nije davala znakove života.

“Mlađa žena nepomično je ležala desetak metara od automobila. Njeno tijelo odmah smo prekrili jer je prizor bio užasan. Bilo je jasno da nema pomoći”, pričaju očevici.

Kako su saopštili iz „Infrastruktura željeznice Srbije“ i „Srbija Kargo“ mašinovođa je zvučnom signalizacijom najavljivao da voz prilazi putnom prelazu i počeo je da koči kada je primijetio automobil na putnom prelazu, ali drumsko vozilo i pored svih znakova upozorenja nije na vrijeme uspjelo da pređe prugu. blic/narodnjaci.net

scroll to top