POŽALIO SE NA BOL U STOMAKU: ČETIRI MJESECA KASNIJE LJEKARI SU U NJEGOVOJ UTROBI PRONAŠLI NEŠTO JEZIVO!

POŽALIO SE NA BOL U STOMAKU: ČETIRI MJESECA KASNIJE LJEKARI SU U NJEGOVOJ UTROBI PRONAŠLI NEŠTO JEZIVO!

Nesrećnom muškarcu iz Kine ljekari su morali da ostrane polovinu jetre jer je ona bila puna crva.

Muškarac star 55 godina, koji se preziva Ksi, u februaru mjesecu je posjetio porodicu u Sičuanu. Tada je primijetio gubitak apetita, a javili su se i umor i blagi bolovi stomaka, navodi se u saopštenju bolnice.

Međutim, nije potražio pomoć ljekara jer je bio uvjeren da se iza ovih simptoma krije depresija. Četiri mjeseca kasnije Ksi je dobio groznicu i visoku temperaturu, te je tek tada odlučio da ode u bolnicu.

Ljekari su bili šokirani kada su otkrili da je u njegovoj jetri smešten ogroman apsces ispunjen gnojom koji je bio dugačak 19 cm i širok 14 cm. Hirurzi su prvo pokušali da dreniraju apsces, koji podsjeća na cistu, ali su na kraju odlučili da odstrane polovinu jetre čovjeka zbog opasnosti od infekcije.

Naknadno ispitivanje otkrilo je da se u jetri nalazilo bezbroj jajašca u obliku lukovice. Riječ je o kineskom jetrenom metilju (Clonorchis sinensis), parazitu koji se nalazi u sirovoj morskoj hrani.

Ljekari su zaključili da je Ksi dobio parazite nakon što je jeo nedovoljnu kuhanu ribu tokom njegovog boravka u gradu Sečuan. Zahvaljujući operaciji, ovaj gurman iz Kine se trenutno osjeća dobro i ljekari se nadaju da će se u potpunosti oporaviti. On je imao mnogo sreće jer ova vrsta parazite može da odloži do 2.000 jaja, koja mogu da se talože u ljudskim organima tokom 20 do 30 godina. hayat/narodnjaci.net

scroll to top