Potresne prizori iz Novog Pazara pokazuju realno stanje: Djevojčica iza bolnice prima infuziju!

Potresne prizori iz Novog Pazara pokazuju realno stanje: Djevojčica iza bolnice prima infuziju!

Fotografija iz Novog Pazara na kojoj devojčica prima infuziju iza zgrade dečijeg odeljenja koje inače pretvoreno i covid zonu, obišla je Srbiju i region.

Društvene mreže prepune su komentara vezanih za ovu fotografiju, na kojoj se jasno vidi da djevojčica prima infuziju a pored nje vjerovatno stoji njena majka i medicinska sestra Opšte bolnice Novi Pazar.

Kordinator OB Novi Pazar dr Mirsad Đerlek već danima u izjavama medijima govori kako je stanje u bolnici odlično i zahvaljujući pomoći i podršci koju pruža predsjednik Republike Aleksandar Vučić i ministar Lončar, ali ga neprestano demantuju fotografije i video snimci koje ovih dana pacijenti dele na društvenim mrežama – a potom ti snimci obiđu i svijet.

Tako će danas ispred Gradske uprave grupa građana organizovati protest u kojem će se, između ostalog, tražiti da se hitno prestane sa skrivanjem situacije u pazarskoj bolnici, da se puste ljekari volonteri iz Turske i Bosne kao iz drugih zemalja koji žele da dođu i pomognu pacijentima Sandžaka, prenosi nova.rs.

Na protestu će također biti zatražena i smjena direktora bolnice, kao i smjene kompletnog kriznog štaba i direktora Zavoda za javno zdravlje. srbijadanas/narodnjaci.net

scroll to top