OBRATITE PAŽNJU! ČETIRI PRENOSIVE BOLESTI KOJE MOŽETE DOBITI I BEZ SPO*NIH ODNOSA!

OBRATITE PAŽNJU! ČETIRI PRENOSIVE BOLESTI KOJE MOŽETE DOBITI I BEZ SPO*NIH ODNOSA!

Ovo je jedna od bolesti, koja može da se prenese i bez spolnih odnosa. “HPV se prenosi preko kože, bilo da neko dodirne bradavicu ili područje koje je okružuje”, kaže ginekolog Alissa Dvek iz New Yorka.

HPV dolazi u različitim oblicima, od kojih neki mogu da uzrokuju genitalne bradavice dok drugi mogu izazvati prekancerogene lezije. Čak ne mora da bude u obliku bradavice da biste se zarazili, jer virus može da se širi i prije nego što se proširi po tijelu.

-Bradavice se ponekad javljaju i na drugim dijelovima tijela, kao što su prsti – napominje Dvek. Iako bradavice mogu da uklone, virus i dalje može da ostane u organizmu i povremeno da se aktivira.

Virusne bradavice:

Iako je tehnički riječ o virusnoj infekciji, a ne o polno prenosivoj bolesti, Dvek napominje da je porastao broj žena koje imaju povećane kvržice s kraterima na intimnim dijelovima tijela.

Ova bolest se obično prenosi preko kože ili čak kreveta u solarijumima. Iako kvržice nisu bolne, nakon što dobijete jednu, mogu da se proširiti, zbog čega biste mogli da se zabrinete. Pozitivna stvar je da kada se jednom riješite virusa, infekcija se obično ne vraća. hayat/narodnjaci.net

scroll to top