NJEMAČKA SAVJETUJE SVOJIM GRAĐANIMA: Ne putujte u ova područja!

NJEMAČKA SAVJETUJE SVOJIM GRAĐANIMA: Ne putujte u ova područja!

Ažurirani savjeti o putovanju koje je izdala Njemačka odnose se na Kataloniju na sjeveroistoku Španjolske i regije Aragon i Navarre dublje u unutrašnjosti. Popularne turističke destinacije Mallorca i Kanari nisu pogođene novim uputama.

Njemačko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je u utorak da je odluka utemeljena na “visokoj stopi zaraze i lokalnim karantenama.” Promjena ne utječe na pravo njemačkih putnika da dobiju povrat novca za rezervirane odmore u pogođenim regijama.

Tri regije također nisu dodane na njemačku listu visokorizičnih regija. Putnici povratnici u zemlju iz tih područja prema novim pravilima morat će se po povratku testirati na koronavirus.

Njemački savjeti putnicima dolaze nakon sličnih upozorenja protiv putovanja u Španjolsku koja su izdale druge europske zemlje. Britanija je prošli tjedan šokirala tisuće putnika najavom da će svatko tko se u zemlju vrati iz Španjolske morati u samoizolaciju na dva tjedna.

U petak je francuski premijer Jean Castex savjetovao građanima da ne putuju u Kataloniju zbog rastućeg broja novozaraženih. Europske zemlje počele su postupno otvarati svoje granice u lipnju, nakon višemjesečne karantene koja je uvedena kao odgovor na pandemiju. Fenix-magazin/IM/Hina/narodnjaci.net

scroll to top