NIJE NI ZNALA DA JE RODILA: POTRESNA PRIČA O PREMINULOJ PORODILJI KOJA JE BILA NA RESPIRATORU!

NIJE NI ZNALA DA JE RODILA: POTRESNA PRIČA O PREMINULOJ PORODILJI KOJA JE BILA NA RESPIRATORU!

Porodilja (27) koja je rano jutros preminula nakon što je danima bila priključena na respirator zbog pogoršanja funkcije pluća izdahnula je samo dan nakon što je rodila sina koji je ubrzo nakon toga preminuo.

Ova ogromna tragedija šokirala je jučer i danas Srbiju koja je od bola za nesretnom mladom majkom i izgubljenim životom novorođenčeta zanijemela.

Ljekari Kliničkog centra nedjeljama su vodili bitku za život porodilje koja je pod sumnjom na infekciju Covid 19 primljena u KC, međutim kako joj se stanje pogoršavalo, pogoršavalo se i stanje ploda, pa su je ljekari juče porodili carskim rezom. Porodilja, koja je nedjeljama bila na respiratoru, nije ni bila svjesna da je postala majka.

Nažalost, nakon porođaja beba je doživjela srčani zastoj i preminula je uprkos dugoj reanimaciji, objasnili su danas ljekari. Stanje porodilje iz sata u sat se pogoršavalo i ona je jutros preminula u bolnici. Samo dan nakon što je izdahnulo njeno dijete, izdahnula je i ona. Porodica preminule porodilje nedavno je ispričala da je, u tom trenutku trudnica, bila dobro iako je bila u bolnici na kiseoniku i da joj se stanje naglo pogoršalo, piše Blic.

-Ne znamo šta je, tri puta je testirana na koronu i tri puta je bila negativna – ispričao je jedan rođak.

Poznanici porodice ispričali su da su mladi supružnici dva puta planirali svadbu, ali da su je oba puta odložili zbog korone.

-Sve su dogovorili, ali zbog situacije uzrokovane koronom slavlja su otkazivana, pa su morali i oni. Propala im je i muzika, na kraju su htjeli da naprave neko malo veselje u svojoj kući samo za najbliže, i evo šta se desilo – ispričao je prije nekoliko dana jedan od poznanika.

KC Niš je pokrenuo standardnu procedure za procese nakon smrti porodilje te će komisija sastavljena od ljekara Medicinskog fakulteta izvšiti unutrašnnji stručni nalog, a njeno tijelo je poslato na obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti porodilje. hayat/narodnjaci.net

scroll to top